סדק בחוליה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

15/07/2012 | 18:55 | מאת: שרית

לאחרונה החלקתי וניפגעתי בעמוד שידרה בצילום במר"ם חשד לסדק ב L4 אורטופד מומחה הפנה אותי ל C.T ואילו אורטופד הקופה החליט כי יש צורך במיפוי עצמות רציתי לדעת את ההבדל בין הבדיקות ומה עליי לעשות איזה בדיקה מתאימה למצבי (3 שבועות אחרי המקרה יש שיפור משמעותי וירידה בכאבים ( יש כאבים אחרי מאמץ בלבד). איזו מהבדיקות נחשבת עם רמת קרינה נמוכה יותר.

אינני מומחה לקרינה ועל כן לא אוכל לעזור לך בעניין הקרינה. אבל- אם כבר הגעת לשלב זה והכאב כמעט ונעלם בשלב זה - הייתי חוזר על צילום רגיל בעמידה כבר עכשיו( פחות קרינה ממיפוי או CT ). אם אכן נגרם שבר לחוליה- 3 שבועות אחרי החבלה- בצילום בעמידה יהיה ניתן בד"כ לומר ברמת וודאות גבוהה אם יש או אין שבר. אם נותר ספק והכאב לא חלף - מבצע CT . הכל תאורטי כמובן - מבלי לבדוק אותך - לא אוכל לייעץ לך בצורה מהימנה תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב