כאבי שרירים ברגליים ובגב התחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

04/04/2011 | 23:58 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 60 ולאחרונה אני סובל מכאבים בשרירים ברגליים ובגב התחתון במיוחד כאשר אני קם בוקר אני נאלץ לבצע תרגילים על מנת לשחרר את השרירים הכואבים והתפוסים. ביצעתי בדיקת מיפוי עצמות והתוצאות הן: נצפתה קליטה מוגברת פוקלית בשני צידי L5-S1 לסיכום: שינוי ארטורי משמעותי ב-L5-S1 לפי ספקט ברצוני לשאול מה התוצאות הללו אומרות? מה ניתן לעשות בנידון? בנוסף- הרופא המטפל שלח אותי לבצע גם סיטי לעמוד שידרה מותני האם זה הכרחי או על סמך תוצאות מיפוי עצמות אפשר להתחיל בטיפול? תודה רבה

אבי שלום את מתאר תופעות וממצאי מיפוי אופיינים למחלת דיסק ניוונית. זה מצב בו תכולת הנוזל בדיסק פוחתת והוא מאבד מהקפיציות והאלסטיות שלו. הדבר בולט במיוחד אחרי שינה של לילה ובשינויי תנוחה-כמו אחרי ישיבה וכו'. חשוב ל,הוכיח, את הבעיה בבדיקת הדמיה ספציפית יותר ממיפוי -כמו CT. הקו הראשון של הטיפול הוא בד"כ חיזוק שרירי גב ובטן ושיפור גמישות עמוד השדרה-בשחיה/פיזיותרפיה/פילאטיס. במידה וזה לא משפר את המצב והכאב ממשיך להטריד מאד-אז לפעמים יש מקום לשקול ניתוח ע"מ לפתור את הבעיה. בשלב זה -אולי לפני-מומלץ להבדק אצל מומחה עמוד שדרה בברכה

מנהל פורום כאבי גב