הסבר לתוצאות רנטגן

דיון מתוך פורום  כאבי גב

07/06/2012 | 10:31 | מאת: אלברט

שלום ד"ר, אני בן 61 משקל 67 גובה 70. אני סובל מכאבים חזקים ברגל ימין, הרופאה שלחה אותי לעשות צילום עמוד שדרה מותני והתוצאות הם: היצרות רווח בין החוליות L5-S1 . פרט לכך : מבנה גרמי תקין של החוליות: גובהן וצורתן של החוליות שמורים. הרווחים הבין חוליתיים שמורים. אשמח לקבל פענוח בעיקר על "היצרות רווח בין החוליות L5-S1 . בנוסף המלצות להפחתת הכאב. כמו כן אני לוקח אתופן והזריקו לי 2 זריקות להקלה בכאב.

שלום משמעות הממצא בצילום היא שהדיסק התחתון ביותר בעמוד השדרה המותני שלך - L5-S1 - התייבש או התנוון בשפה רפואית, ועל כן 2 החוליות משני צידי הדיסק ( אחת מעליו ואחת מתחתיו ) "התיישבו" אחת על השניה. הביטוי של זה הוא בד"כ בכאב גב קשה המתגבר בשינויי תנוחה כמו קימה משינה בבוקר או קימה מישיבה וכו' הטיפול - בשלב ראשון - פיזיותרפיה למספר חודשים במידה ונכשל - צריך לבצע בדיקת הדמיה יסודית יותר כמו CT או MRI ולפנות למומחה עמוד שדרה כמו הח"ח - ע"מ לשקול המשך טיפול. בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב