ספונדוי ארתורתיים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

03/06/2012 | 23:29 | מאת: שי

שלום רב, אחי בן 42, תקופה ארוכה שיש לו כאבי גב חזקים, ביצע צילום רנטגן ואובחנו אצלו שינויים בעמוד השדרה ( ספונדוי ארתורתיים). מה הסיבה לשינויים אלו? האם יכול לנבוע מתזונה לקויה או אי חשיפה לשמש? יש טיפול אשר יכול לעזור/לשפר את המצב. בתודה מראש שי

שינויים ספונדוי ארתורתיים הם שם כללי לשינויים שרואים עם הגיל אצל הרבה אנשים . לא קשטר לחשיפה לשמש או תזונה הטיפול אינו אחיד ותלוי בבעיה הספציפית של המטופל ובממצאים בהדמיה מתקדמת יותר מצילום רגיל אם הוא סובל - ממליץ שיפנה למומחה עמ"ש כמו הח"מ לבדיקה ובירור דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב