שחפת עצמות ?

דיון מתוך פורום  כאבי גב

01/06/2012 | 00:27 | מאת: יגאל

שלום רב! כ-4 חודשים כאבי גב תחתון וצלעה (יש לי פריצת דיסקיםL4-L5-S1). לפני כחצי שנה סיימתי טיפול מונע לשחפת (ברקע של סיליקוזיס, גניחת דם, מנטו 15 מ"מ וכי' בשטיפה אין TB). ממצאי CT גב תחתון: מבנה גרמי אוסטאופני עם נגעים ליטיים עדינים ללא גבול סקלרוטי מפושטים בעיקר בעצמות הגן, טיב הממצאים אינו ברור. בגובה L4-S1 הודגמו שינויים ספונדילוארארוטיים במפרקים הפאצלטיים. מפרקים סקרו-איליאקליים שמורים. יש סיכוי שמדובר על שחפת עצמות? תודה.

01/06/2012 | 01:39 | מאת: יגאל

הוספתי גם תמונה http://s019.radikal.ru/i637/1205/0e/0e7c3a2dde2c.jpg

יגאל שלום ממליץ שתבוא בהקדם לייעוץ- אלי או למומחה עמוד שדרה אחר. זה לא לתשובה קצרה בפורום - צריך לבדוק אותך ולהתבונן היטב בבדיקה , וכנראה להפנות אותך גם לבדיקות נוספות. זה לא נשמע כמו שחפת עצמות- אבל כפי שאמרתי - צריך לראות את התקליטור של הבדיקה במלואו . בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב