טיפול בפריצת דיסק בגובה L4-L5 וכאבים תמידיים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

06/12/2011 | 19:42 | מאת: אנונימי

שלום אני חייל וסובל כבר יותר משנה מפריצת דיסק בגובה L4-L5 (האיבחון: L4-L5 בלט דיסק אחורי כללי עם פריצה מרכזית ולימין גורמת ללחץ על השק ושורש באותו צד; L3-L4 - בלט אחורי מינימלי של הדיק נושק לשק) הייתי אצל מספר אורטופדים ומה שהבנתי מכולם זה שהבעיה שלי "לא כזו נוראית" ומה שאמרו לי בעיקר זה לקחת תרופות ולסבול, ושניתוח לא בא בחשבון במצב כזה אין יום שעובר ואני לא סובל מכאבים ברגל ימין בעיקר בירך ולפעמים גם באזור כפות הרגליים ובגב התחתון (קצת מעל הישבן) והם באים ברגעים ספונטנים וללא שאני עושה כל מאמץ יותר מחצי שנה מהשירות שלי (אחרי שהתגלתה הפריצת דיסק) עבדתי בעבודות פיזיות כל יום - האם יכול להיות שהבעיה החמירה? כדאי שאלך להיבדק מחדש? ומה אפשר לעשות בנוגע לכאבים? אף רופא לא הציע לי פתרון מעשי תודה

שלום אנונימי.. מאמץ גופני - בעיקר זה הכרוך בהרמת משקל/כיפוף אינו מיטיב עם דיסקים פרוצים אבל לא בהכרח יחמיר את מידת הפריצה. במידה ואתה סובל תקופה כך כך ממושכת מהכאב ממליץ שתפנה למומחה - אולי יש צורך בMRI ואולי הסיבה אינה הממצא בסיטיבכלל. בכל מקרה - אין מצב שבו כאב כל כך ממושך הוא מציאות מתקבלת על הדעת באדם צעיר ובריא ואין מצב שהפתרון הוא ללמוד לחיות עם זה. דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב