עמוד שידרה צווארי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

18/10/2011 | 16:32 | מאת: דני

בס"ד דר' שלום. הינני סובל מכאבים בכתף שמאל ויד שמאל כולל נימול ב- 3 אצבעות. ישנו הגבל תנועה היסט הראש לצדדיםולמעלה ומטה זה מלווה בכאבים. קושי לשבת בצורה ישרה וקושי בהרמת יד . ביצעתי CT עמוד שידרה צווארי. הממצאים: סחוס הדיסקית הבין חולייתית הודגם בצפיפות תקינה ובעל גבולות סדירים. בקע דיסקית לטרלית משמאל עם היצרות של פורמינה אינטרורטברליה. זיזים אחוריים עם היצרות של תעלה עד 0.9 ס"מ. C6-C7 בקע גדול פאראמדיאני משמאל עם פרגמנט של דיסק בתוך התעלה נראה כסקוסטרציה? סימני מס- אפקט על שק הטקלי ועל תעלת השורש משמאל. C7-D1 ללא סטיות. בלט דיסק- C3-C4 , C4-C5. בקע דיסקליים C5-C6 , C6-C7 עם סימני סקוסטרציה של דיסק C6-C7 . ברצוני לשאול : - מהם הגורמים לפריצת דיסק בעמוד שידרה צווארי? - האם ישיבה ממשוכת או הרמת משאות או גרירת חפצים יכולה לגרום לכך? - מהו הטיפול הנדרש במקרה שלי? - האם הסיכון בניתוח הוא גבוה?

דני שלום נשמע שאתה סובל מבעיה קשה - גם לפי תאור התלונות מהן אתה סובל וגם כפי שעולה מפענוח בדיקת הסיטי שביצעת. ממליץ שתפנה בהקדם למומחה עמוד שדרה לבדיקה והמלצות לגבי טיפול אין אפשרות בפורום מסוג זה לתת מענה לכל השאלות הטובות ששאלת- כי מדובר בהמון אינפורמציה וחשוב שתבין אותה בהקשר לבעיה הספציפית שלך- ולא ברמה הכללית אשמח לבדוק אותך ולייעץ לך אם תרצה יום טוב

מנהל פורום כאבי גב