כאבי גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

03/10/2011 | 23:31 | מאת: רוני

ד"ר אורי קינן שלום לפני כשנה עברתי תאונת דרכים, במהלך תקופה זו ביצעתי כ 3 סדרות של טיפולי פיזיוטרפיה אך ללא כל שיפור, לאחרונה פניתי למס' רופאים שהפנו אותי לצילום CT , בצילום זה אינני מעוניין כי לאחר בדיקה מקיפה נודע לי כי צילום זה כרוך בקרינה גבוהה מאוד, ביקשתי הפניה לצילום M.R.I אך נענתי בשלילה ,ידוע לי שבM.R.I כלל אין קרינה וב M.R.I ניתן לראות בבירור את מקור הבעיה. שאלתי היא כיצד אוכל לקבל את מבוקשי לאחר שמס' רופאים סרבו לבקשתי?

שלום קודם כל אתה יכול לעשות את הבדיקה באופן פרטי - אם יש לך ביטוח פרטי -רוב הביטוחים יממנו את זה עם המלצה ממומחה לבדיקה דבר שני - הבעיה היא לא ברופא שימליץ על MRI -אלא בקבלת אישור של הקופה ל MRI - ורוב הקופות לא מאשרות MRI כבדיקה ראשונה לבירור בעיות בעמ"ש - בד"כ ( ברור שיש יוצאים מן הכלל) . הסיבה היא כי אצל רוב האנשים - CT נותן את התשובה. אין ויכוח כי בסיטי יש קרינה וב MRI אין ואני לא מנסה ל"שכנע " אותך שקרינה זה בריא - זה לא - אבל כנראה שבדיקה אחת או שתיים לא מהוות בעיה בריאותית יותר חמורה מדיבור בסלולרי ובל מקרה אינני מייצג את עמדת הקופות אלא רק מנסה להסביר לך מול מה אתה עומד אין לי בעיה להמליץ על MRI אם אני סבור שזו הבדיקה המתאימה יותר-אבל אין אני ערב לאישור הקופה לבדיקה לאחר מכן מקווה שהסברתי את עצמי

מנהל פורום כאבי גב