כאבי גב, פרסטזיות דו צדדיות ו MRI ב"גדר הנורמה"

דיון מתוך פורום  כאבי גב

02/10/2011 | 01:12 | מאת: רונן

ד"ר קינן שלום, ראשית מתנצל על אורך ההודעה, אך השתדלתי לתת את המידע המדוייק והחיוני ביותר עבור הבעיה ממנה אני סובל. רקע: הנני גבר בן 31, ללא מחלות רקע, לא מעשן, ללא עודף משקל, לא עובד בעבודה פיסית או יושבנית, פעיל ב 10 שנים האחרונות בפעילות גופנית מתונה בממוצע של 3-4 שעות שבועיות. הסיפור הרפואי: לפני כשלושה חודשים בפעם הראשונה בחיים שלי, הופיעו כאבי גב תחתון שהלכו והתגברו, הכאבים מקרינים לשתי הרגליים - מקרינים לעכוזים, לקדמת השוק, ולאצבע הראשונה של כף הרגל. לפני שלושה חודשים כשהגעתי לאורטופד, ערך את המבדקים הקליניים הבאים: בדיקות כוח גס (הליכה על עקבים, אצבעות, עמידה על רגל אחת) תקינות. בדיקות הכוח לכופפי הירך, פושטי הירך, כופפי הברך תקינות. קרוס SLR חיובי בשתי הרגליים אבל רק כאשר קרוב ל 90 מעלות יש פרסטזיה בכף הרגל הנגדית למורמת. SLUMP TEST - כאשר מפיקים מתח מקסימאלי במבדק בבדיקת רגל שמאל - יש כאב בעכוז שמאל. ברגל ימין אין כאב. לאחר הבדיקות אמר לי שהסימפטומים שלי הם של בלט דיסק ואו פריצת דיסק אמצעיים ב L4-5 וב L5-S1. והסביר לי שההדמייה הטובה ביותר כדי לאששלשלול אבחנה זאת היא MRI. לאחר חודש של בירוקרטיה עם הקופה, למרות המצוקה הכלכלית שלי החלטתי לעשות MRI באופן פרטי. בתוצאות ה MRI הרדיולוג המפענח רשם לגבי כל המבנים המפורטים - "בגדר הנורמה" וכשהאורטופד שבדק אותי קרא את זה, אמר שמצד אחד יש סימפטומים, מצד שני הרדיולוג המפענח רושם "בגדר הנורמה" וטוען שיש צורך שמומחה עמוד שדרה עם נסיון בקריאת MRI של עמוד שדרה צריך לראות את הבדיקה. מצרף פה לינק ל 20 תמונות מהחתכים הרבים מהדיסק: https://picasaweb.google.com/110837015981883151125/MRI#slideshow/5658635580672869362 https://picasaweb.google.com/110837015981883151125/MRI#5658635580672869362 אני לא רופא וקטונתי אבל בתמונות 03 עד 09, נראה כי ב L4-5, L5-S1 הדיסקים כן בולטים אחורה ולוחצים, אך מי אני לעומת הרדיולוג שפיענח, (מצד שני אולי היה עייף בזמן הפיענוח ולא שם לב, הרי כולנו בני אדם). היום - לאחר שלושה חודשים, הכאבים אמנם מעט פחתו, אבל בישיבה ממושכת, עמידה ממושכת, או מעט מאמץ הכאבים בגב התחתון והפראסטזיות קיימים, כמו כן לא יכול ללכת מהר, הולך לאט, ולאחר הליכה ממושכת כואב לי. - מהי חוות דעתך על הMRI והסימפטומים? - האם סימפטומים כאלה יכולים לנבוע מבעיה אחרת שהיא לא דיסקאלית למשל: ספונדילוליזיס\ספונדילוליסטזיס דלקת ובצקת באיזור ללא בעיה דיסקאלית, אשר יוצרים לחץ על שורשי העצבים SACROILIAC JOINT DYSFUNCTION שבר מאמץ באחת החוליות אשמח לעזרתך מאחר ואני אובד עיצות תודה מראש ושוב סליחה על השאלה הארוכה רונן

02/10/2011 | 09:20 | מאת: רונן

ד"ר קינן, הקישור בהודעה מעלה לא עובד. להלן הקישור התקין ל MRI https://picasaweb.google.com/110837015981883151125/MRI?authuser=0&feat=directlink ושוב תודה רונן

מנהל פורום כאבי גב