כאבי גב מתממשכים ללא ממצאים בבדיקות

דיון מתוך פורום  כאבי גב

21/09/2011 | 13:05 | מאת: דוד

אני כבר שנה וחצי סובל מכאבי גב תחתון ו"הרדמות" של רגל ימין בתדירות גבוהה. שהופיעו לאחר חבלה בזמן פעילות ספורטיבית ולאחר שנים של סחיבת משאות כבדים. בבדיקות הכוללות מיפוי עצמות. CT ו MRI לא נימצאה בעיה. האם יש להסתמך ב 100% על בדיקות אלה ? האם לבקש בדיקות חוזרות ? מה יכולה להיות סיבה פרט לפריצת דיסק שלא נמצאה לה הוכחה בבדיקות שכבר עברתי ?

שלום קודם כל - אין כמו מראה עיניים. זה לא מאד נדיר שבפענוח הבדיקה כתוב שהכל תקין ובהתבוננות בתקליטור עצמו אנחנו רואים ממצא שהרדיולוגים לא ראו. מתוך הנחה שבאמת אין ממצא-ייתכן והלחץ על העצב ( שגורם לתחושת הרדימות ) הוא לא בעמוד השדרה אלא באגן או יותר נמוך ברגל . בדיקה הולכה עצבית - EMG - יכולה לעזור במקרה כזה אבל קודם כל הייתי מוודא שאכן אין ממצא בהדמיה של עמוד השדרה

מנהל פורום כאבי גב