כאבי גב כרוניים ללא סיבה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

01/09/2011 | 11:57 | מאת: אבישי

אני סובל מכאבי גב תחתון כבר 4 שנים בערך, עשיתי בדיקת CT וMRI וביקרתי אצל כמה פיזיותרפיסטים ואורטופדים, כשאחד מהם אבחן בלט דיסק קל, אך כשקיבל את תוצאות הMRI שעשיתי 3 שנים אחרי המפגש, לא מצא זכר לבלט. אני בן 22, אחרי צבא קרבי, מה שרק החמיר לי את הכאבים. זה משגע שאין סיבה לכאבים, אני רוצה למצוא את הבעיה אבל לא מצליח. מה זה יכול להיות? תודה

שלום הסיבות האורטופדיות לכאב גב תחתון יכולות להיות כתוצאה מבעיות דיסק ( כ 20 % ) וכתוצאה מבעיות אחרות של השלד ( עומס יתר על הרצועות/שרירים/אגן/ ו/או שרירי בטן או גב חלשים) . מעבר לסיבות האורטופדיות יש גם בעיות באברים הפנימיים שיכולות להקרין לגב ודמות כאב ממקור עמוד שדרה. מבלי לבדוק אותך קשה לתת תשובה יותר ספציפית

04/09/2011 | 00:34 | מאת: אבישי

ביקרתי אצל ד"ר עמוס חנני מרמב"ם, אורטופד ברמה רצינית, לפני כ3 שנים, ואז הוא זיהה בלט דיסק קל בL4-L5, כשחזרתי אליו עם MRI עדכני לפני כשחצי שנה, לא זיהה בעיה כרגע בדיסק. כשביקרתי אצל רופאת המשפחה שלי לאחרונה על מנת להמשיך בדיקה עכשיו מכשהשתחררתי מהצבא, התשובה שלה הייתה שאם עשיתי MRI ולא מצאו כלום אז אין יותר מה לעשות. האם היא צודקת? ואם לא, למי אני צריך לפנות ואיך? תודה רבה מראש.

להבדק אצל מומחה לבעיות עמוד שדרה -במידה ושוללים לחלוטין בעיות אורטופדיות - אז תופנה לרופא משפחה לברר סיבות לא אורטופדיות לכאב גב

מנהל פורום כאבי גב