שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

27/08/2011 | 08:40 | מאת: טל

אני ובעלי בני 40, בעלי עודף משקל, לא סובלים כלל מהגב. אולם, אנו ישנים על הצד באותה תנוחה. נוצר מצב שבכל מזרון שקנינו, תמיד של מותג אבל בסכום שפוי של 3000-4000 שקל, נוצר שקע בנקודה בה אנו שוכבים, ואחרי שנה המזרון מסב לנו כאב גב (למרות שאחת לחודש אנו הופכים וגם מסובבים את המזרון). כל בוקר אני קמה עם כאב גב שחולף במהלך היום. הוצאה שנתית כזאת מאוד מאוד קשה לנו. כעת לא אכפת לנו להשקיע אף יותר, אך אנו רוצים מזרון שלא יווצר בו שקע וילווה אותנו לאורך שנים. כיצד נדע מה לקנות? תודה רבה

שלום אין עבודות מדעיות טובות שיכולות לעזור לענות על השאלה. יש 2 קווים מנחים בבחירת מזרון: 1 ) מומלץ מזרון קשה יותר מאשר רך ( אין הגדרה מדויקת ) 2 ) יש יתרון למזרונים העשויים לפחות בחלקם מחומר הנקרא TEMPUR בהצלחה

28/08/2011 | 19:42 | מאת: אודי

טמפור של הולנדיה אכן המיטבי. אבל להבנתי, מזרון רך הוא המזרון הנכון, זה שמתאים עצמו לגב, ולא המזרון הקשה, שמכריח את הגב להתאים את עצמו למזרון, מה שיוצר לנו חלק מהכאבים ... כך לפחות הסבירו לי המומחים של הולנדיה, ולי זה עבד היטב.

מנהל פורום כאבי גב