כאבים בגב ובברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

17/10/2014 | 19:01 | מאת: אור

שלום, בעקבות כאבים מעל חצי שנה בחוליות עמוד השדרה (באזור חוליות T10 וT11) וגם בעקבות כאבי ברכיים מעל חצי שנה נשלחתי למיפוי עצמות. תוצאות המיפוי היו כך: "אין לראות קליטות פתולוגיות של החומר לאורך ע"ש. הדגשה קלה בקליטה באזור הארטיקולרי-מדיאלי בשתי הברכיים, יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי או נזק מאמץ שחיקה. הדגשה קלה בקליטה באזור המקורב המדיאלי של כף רגל שמאל, יכול להתאים לתהליך דלקתי או נזק מאמץ." ממה שהבנתי בעמוד השדדרה לא מצאו כלום אבל הכאבים עדיין קיימים והם לא קלים. א. מה השלב הבא שעליי לעשות בנוגע לכאבים בעמוד השדרה? ב. מה משמעות תוצאות המיפוי? מה יש לי בברכיים? האם זה נזק ניווני ואני צריך לדאוג? ומה הטיפול? (אני בן 20, ויש לציין שאני עוסק בספורט) תודה.

17/10/2014 | 20:25 | מאת: אור

שכחתי לציין שיש לי חשד לפסוריאזיס ודבר נוסף הוא שכאבי הגב בעמוד השדרה הם כואבים בעיקר בבוקר אבל גם במהלך היום.

העובדה כי מיפוי עצמות לא מדגים קליטה בעמוד השדרה אינה שוללת את האפשרות כי קיימת שם בעיה הגורמת לכאב ע"מ לאבחן את מקור הכאב תצטרך לפנות למומחה עמוד שדרה/לבצע בדיקת CT או MRI ולפי זה - אפשר יהיה לדעת איך לעזור לך. תרגיש טוב דר' קינן

12/11/2014 | 13:00 | מאת: שילה

המקרה שלי הוא קצת שונה. יש לי פריצת דיסק. שמעתי מחברה על מערכת מיוחדת שמשקמת את עמוד השדרה. היא עושה בעצם מה שעושים בפיזיוטרפיה רק בתנאים ביתיים. השתמשתי במערכת שלושה חודשים ובאמת היא עזרה לי למרות שהייתי סקפטית. עכשיו אני משתמשת בה רק כשכואב לי וזה לעיתים רחוקות. אני חושבת שיש להם כם מערכת לברכיים. מה שלי יש זה DDS500 ככה קוראים לזה.

23/11/2014 | 12:05 | מאת: יואב

שלום אור, כיוון שאתה צעיר , לא סביר שיש שינויים ניווניים בברכיים או בכלל בשלד . כיוון שאתה פעיל בספורט סביר להניח שסולם המאמצים לא נבנה באופן נכון . הייתי ממליץ לעבור טיפול שמרני כגון: פיזיותרפיה ואפוסתרפיה וייעוץ כיצד לבנות נכון את תוכנית האימון שלך על מנת שלא תגרום נזק עתידי . כמו כן בהערכת פיזיותרפיסט שמתמחה בפציעות ספורט תוכל לעשות הערכה האם מבנה הגוף שלך נכון לפעילות הגופנית שאתה מבצע . יואב, פיזיותרפיסט מומחה, אפוסתרפיה.

מנהל פורום כאבי גב