כאבי גב תחתון מותני, ולחץ צוואר לכיוון שכמות.

דיון מתוך פורום  כאבי גב

02/06/2011 | 18:11 | מאת: ישראלי

לכבוד: ד"ר אורי קינן שלום רב, בן 25, וסובל מזה כשנתיים מכאבי גב, שבשנה הראשונה הופיעו ונעלמו, ובשנה הנוכחית זה כבר כאבים שקבועים ביום-יום. הכאבים בשנה הראשונה החלו בגב התחתון בלבד. ועכשיו הכאבים העיקריים הן: במותן הימני מלווה בהקרנה לאורך כל הירך האחורי דרך הישבן עד כף הרגל, ובלחץ מכיוון הצוואר לשכמות והכתפיים בתדירות גבוהה. עברתי צילום-CT,ללא ממצאים כלל/ עברתי בדיקת-EMGגם ללא ממצאים. הטיפולים שעברתי הן- פיזיוטרפיה לחיזוק שרירים- לא עזר. עברתי כירופרקטיקה עזר לתקופה מסוימת לעצור את ההקרנות אבל זה שוב חזר. השאלה היא- מה הד"ר ממליץ לעשות עם איזה טיפול להמשיך, והאם יש טעם להחליף לטיפול אחר ואם יש משהו אחר שיכול להקל. תודה רבה.

לפני שהייתי משנה טיפול - חייבים אבחנה. אם סיטי וEMG אכן תקינים - אז להמשיך בבירור ע"י MRI כאב ממושך בכלל, ובאנשים צעירים כמוך בפרט,זה לא משהו שעוברים עליו לסדר היום או "לומדים לחיות איתו" . צריך אבחנה ולהתקדם משם.

03/06/2011 | 10:50 | מאת: ישראלי

ד"ר קינן, שלום, תודה על התגובה המהירה, שאלה אחרונה- האם ניתן לעשות את האבחנה: *אם.אר.איי תעלת השידרה ועמוד שידרה מותני האם בדיקה זו מספיקה כדי לאבחן גם את הצוואר, וגם את הגב אל כיוון הרגל?, זאת אומרת- בשני האיזורים שאני סובל בהם? תודה רבה, ישראלי.

מנהל פורום כאבי גב