דיסק מלאכותי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

06/11/2013 | 10:32 | מאת: חיים

היי, שאלתי שאלה למטה ועזרת לי מאוד. יש לי עכשי עוד שאלה. כמה זמן אמור להחזיק דיסק מלאכותי בצוואר ? זה לכל החיים או שצריך לעבור ניתוח שוב בעוד כמה שנים? תודה

זו שאלה שאין עליה תשובה. בד"כ הציפיה שזה יחזיק לכל החיים. בשונה מהחלפת מפרק בירך או ברך - כאשר הדיסק המלאכותי בצוואר נשחק ומפסיק לנוע - אין חובה להחליפו-הוא פשוט ממשיך לתפקד כקיבוע ( שזה הסטנדרט המקובל עדיין היום בטיפול הניתוחי בדיסקים צוואריים)

מנהל פורום כאבי גב