כאבי גב וכתפיים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

01/11/2013 | 08:17 | מאת: רון

שלום רב, אבי בן 94 וסובל מכאבים במהלך כל היום באזור הגב – בעיקר באזור הכתפיים ובאזור הגב התחתון מזה מספר חודשים. לאבי נעשו שתי בדיקות ולהלן התוצאות: א. אולטרסאונד כתפיים: *ממצאים: US כתף ימין ================================== גיד הביצפס הארוך: מעובה, והמשכי, ללא נוזל במעטפת. גיד הסובסקפולריס: תקין המפרק האקרומיוקלווקולרי: סימני שחיקה. גיד האינפרהספינטוס: הודגם קרע מלא באורך כ1,2 .מ"ס המפרק הגלנוהומורלי אחורי: ללא נוזל. גיד הסופרהספינטוס: עובי ומרקם תקין, ללא עדות לקרע. הבורסהSA-SD: ללא נוזל. לסיכום:US כתף שמאל ================================== גיד הביצפס הארוך: תקין והמשכי, ללא נוזל במעטפת גיד הסובסקפולריס: תקין המפרק האקרומיוקלווקולרי: תקין גיד האינפרהספינטוס: תקין. המפרק הגלנוהומורלי אחורי: ללא נוזל. גיד הסופרהספינטוס: קרע חלקי בחלק מרכזי.. הבורסהSA-SD: ללא נוזל ב. מיפוי עצמות TC-MDP 25MCI :הזרקה סיבת הפניה: כאבים בגב ובכתפיים. ממצאים: הדגשה בקליטה באזור דיסטלי של האקרומיון כתף שמאל ובצורה קלה יותר בשני פרקי הכתף, יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי. הדגשה בקליטה באזור הלטרלי מימין של גוף החוליה המותנית L3 ובאזור לטרלי משמאל של חוליה מותנית L4, יכול להתאים לשינויים ניוונים. הדגשה בקליטה באזור הרדיאלי שורש כף יד ימין, פטלות שתי הברכיים, יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי. השאלה: מה עלינו לעשות כדי להקל על הכאבים? האם בנוסף לפיזוטרפיה כדאי גם לעשות מסז' באזור הכואב? למי כדאי לפנות והאם כדאי גם לפנות למרפאת כאב וגם לרופא ראומטולוג (במיפוי נרשם ..."יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי...". תודה

שלום נמשע לי שהייתי מתחיל אצל אורטופד בקופ"ח. נשמע שפיזיותרפיה/עיסוי/הידרותרפיה ( פיזיותרפיה במים) עשויים לעזור. שירגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב