כאבים בגב התחתון..

דיון מתוך פורום  כאבי גב

13/10/2013 | 18:58 | מאת: אלי י

שלום קוראים לי אלי ואני בן 22 אני עובד כחצי שנה בחקלאות אני לא מרים משקלים כבדים ומידי פעם מרים דברים עם משקלים נמוכים יחסית (כמשקל של שקיות קניות)ולעתים מתכופף אך לא תמיד.. לפני כשבועיים הייתי בירושלים בערב כשמזג האוויר שם היה טיפה קריר עם קצת רוחות עשיתי פעילויות שגרמו לי להזעה בגב ולא לבשתי משהו ארוך אלא חולצה קצרה וכך הייתי במשך כמה שעות. יום אחרי נתפס לי חזק מאוד הגב התחתון שלי וכאבים חזקים בעצם הזנב.. הייתי בחופשת מחלה כ8 ימים ולקחתי אתופן 600 מ"ג 10 ימים פעם ביום שלא עזרו לי.. כאשר הגב השתחרר לי קצת אחרי שדאגתי לחימום הגב על ידי כרית חימום שמחממים במיקוגל חזרתי לעבוד. אני מתאמן ומסוגל לרוץ לעשות הליכה וכ'ו ודווקא בזמן הפעילות הגופנית אין לי כאבים וכמובן שאני לא מתעסק עם הרמת משקלים גם לא לפני הכאבים במשך החצי שנה בה אני עובד בחקלאות לא חשתי בשום כאב(והתאמצתי יותר בשלושה חודשים הראשונים מאשר העבודה היום) כרגע הבעיה שלי היא שכאשר אני יושב על כיסא מעל 5 דק קשה לי לקום ולוקח לי כמה דקות להתיישר וללכת נורמלי הכאבים האלו גם במיוחד בשעות הבוקר.. האם זה סימפטומים נורמטיביים להתקררות בגב התחתון? או שזאת דלקת? אני יותר טוב מלפני שבועיים זה רק הזמן הזה שלוקח לי לעבור מישיבה לעמידה.. ובזמן ישיבה מעך 5 דק סובל מכאבים.. מה לעשות? תודה רבההה

קראתי את כל מה שכתבת. בשורה אחת - לא מדובר בשריר תפוס או דלקת- זה נשמע כמו בעיה עמוקה יותר של עמוד השדרה ו/או האגן . זה לא אומר שאתה צריך להתחיל לדאוג - אולם ממליץ שתפנה למומחה עמוד שדרה לבדיקה והמלצות לגבי המשך טיפול. בברכה דר' קינן

15/10/2013 | 21:00 | מאת: אלי י

חשוב לי להגיד שכלפני חודשיים וחצי עשיתי צילום לגב כדי לראות שהכל בסדר, ויצא שהכל טוב ואין משהו חריג האורתופד שלי שלח בקשה שאעשה צילום סיטי וכרגע אני מחכה אני כמעט משוכנע שזה בגלל אותו ערב ובכללי בגלל עונת המעבר מכוון שלאחותי ולדוד שלי יש את אותו דבר עכשיו.. יש לי שאלה..למה זה נשמע כמו בעיה בעמוד השדרה או בעגן ולא דלקת או התקררות??

מנהל פורום כאבי גב