שאלה קשה

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

27/06/2011 | 21:36 | מאת: דויד

הבן שלי ב"ה בסדר גמור. אבל מדאיג אותי שהפה שלו קצת אני לא יודע איך לקרוא לזה אבל זה דומה מאד לפה של אותיסטים שהוא קצת מנופח כזה ומוטה. אגב, בכל הבדיקות הוא בסדר גמור. [רק בבחינה מוטורית יש קצת קשיים]. האם זה צריך בדיקה?? וגם הוא מאד ילדותי אבל מצד שני לפי הגיל שלו אולי אין בעיה, הוא בן תשע. תודה רבה

28/06/2011 | 15:06 | מאת: ד"ר איריס שגב

דיויד שלום, לא פרטת את סוג הבדיקות שקבעו כי בנך, כדבריך, "בסדר גמור". בכל מקרה, אם אתה חש שבנך מפגין, לפעמים, התנהגות ילדותית או קושי להבין מצבים חברתיים מסוימים ולהתנהג כמצופה מגילו, כדאי להתחיל את הבירור עם הצוות החינוכי. התרשמות מחנך/מחנכת הכיתה היא נדבך חשוב בהערכת תפקודו של הילד. יש לברר עם המחנך/מחנכת האם יש היבטים לימודיים, רגשיים, חברתיים והתנהגותיים המצריכים התייחסות. בנוסף, על מנת לשלול מספר אפשרויות הנוגעות לקשיים והפרעות בגיל הילדות, ניתן לפנות לבירור אצל פסיכיאטר ילדים מטעם קופת החולים או פסיכולוג קליני המתמחה בטיפול בילדים. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים