הפרעה מהספקטרום אצל בוגרים צעירים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

22/03/2011 | 06:59 | מאת: עינת

אני עוסקת בחינוך שנים רבות טיפלתי באוטיסטים ושילבתי בגן שלי. אני חיה(עקב נישואים) בחברת אישה צעירה שלא אובחנה אף פעם,בודדה מאוד, למרות זאת גויסה לצבא ונמצא לה תפקיד. איך ניתן לעזור לה ואיפה?

23/03/2011 | 19:35 | מאת: ד"ר איריס שגב

עינת שלום, מבלי לאבחן את האישה לא ניתן לקבוע תוכנית טיפולית. העובדה שהיא "בודדה מאוד" עשויה להתאים למספר אבחנות ולא רק לספקטרום האוטיסטי. מומלץ לפנות לפסיכולוג קליני לשם ראיון ותהליך הערכה שיעזור להבין את המאפיינים של מצבה ולהגיע לאבחנה. בהמשך לאבחנה, סביר כי האישה תוכל להיעזר בטיפול פסיכולוגי, ובמידת הצורך, בטיפול תרופתי. האם האישה עדיין חיילת? אם כן, עליה לפנות לקצין בריאות הנפש ביחידה בה היא משרתת. אם היא סיימה את שירותה הצבאי, אבחון וטיפול פסיכולוגי מוזל, יחסית, ניתן לקבל דרך קופת החולים. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים