משהו שמתחיל בגיל 20

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

22/07/2014 | 13:38 | מאת: גל

אני יודע שתמיד אומרים שאספרגר מתחיל בגיל המוקדם של האדם, האם יכול להיות שבגיל 20 אדם יתחיל לפתח תחומי עניין מוזרים (כמו למשל הוא בודק ב 144 איך קוראים להורים של החברים שלו (הוא עושה את זה בשביל רושם) ואחרי חצי שנה-שנה הוא מפסיק עם זה וחוזר להיות אדם רגיל. האם זה יכול להעיד שהוא סובל מאספרגר? כי מעולם לא היה לו זיקה לשום תחום עניין מוזר. יש לו עוד הרבה תחומי עניין והוא היה עושה את זה ככה מהצד. היה מתעסק בזה ביום חצי שעה-ארבעים וחמש דקות. וזה גם היה תוצאה של היגררות כי החברים אהבו את זה ושאלו אותו כל פעם, איך קוראים להורים של החברים האחרים וכו.

26/07/2014 | 23:11 | מאת: ד"ר איריס שגב

גל שלום, לשאלתך, כשמדובר באספרגר, בדרך כלל לא מופיעה התנהגות כזו באורח פתאומי בגיל 20. חקירה מעמיקה של האדם והוריו תעלה דפוסים חריגים של התנהגות לאורך הילדות וההתבגרות. יחד עם זאת, ההתנהגות שתיארת לבדה אינה מספיקה לאבחנה. בברכה, דר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים