הצילו- שינויים של גיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

27/04/2014 | 00:00 | מאת: שמש

שלום, בתי בת הכמעט 12 חווה את השינויים הפיזיולוגים של גיל ההתבגרות והויסות והרגישות לשינויים האלה מטריפים אותה.אשמח לשמוע איפה ניתן לקרוא או לקבל מידע כיצד לעזור לה .

03/05/2014 | 17:01 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, אכן גיל ההתבגרות מלווה בלא מעט שינויים פיזיולוגיים ורגשיים. כהורים, חשוב להמשיך לשדר בטחון, רוגע ויציבות מול בתכם ולהסביר בפירוט, בחיבה ובכנות את אשר מתרחש בגופם של בנים ובנות בגיל ההתבגרות. ניתן להיעזר בספרים לחינוך מיני למתבגרות, דוגמת "איילת מקבלת" מאת דפנה שריר, המפרט בפתיחות וברוח טובה את השינויים ומטרתם הביולוגית. הידע מהסביבה ייצור מציאות ברורה, הגיונית וניתנת לניבוי בתקופה בה הכול משתנה במהירות, ולכאורה, ללא פשר. לא ידוע לי על ספרים בעברית המכוונים ספציפית למתבגרים בספקטרום האוטיסטי. באנגלית קיימים מספר ספרים כאלה. למשל, ספר שכתב בעצמו נער בן 13 המאובחן כאספרגר: Jackson, L. (2002) Freaks, Geeks and Asperger Syndrome: A User Guide to Adolescence. London: Jessica Kingsley Publishers. וספרי עיון, כגון: Hénault, I. (2005) Asperger’s Syndrome and Sexuality: From Adolescence Through Adulthood. London: Jessica Kingsley Publishers. Molloy, H. and Vasil, L. (2004) Asperger Syndrome, Adolescence and Identity. Looking Beyond the Label. London: Jessica Kingsley Publishers. בברכה, ד"ר איריס שגב.

03/05/2014 | 17:11 | מאת: שמש

שלום ד"ר שגב, מודה לך על תשובתך המפורטת! שמש

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים