בן תשעה חודשים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

11/02/2014 | 17:53 | מאת: K

שלום דוקטור החמוד בן תשעה חודשים, חייכן גדול, מגיב לשמו ,ממלמל הרבה ואוכל בסדר. הוא זוחל רק ציר ואחורה .שמנו לב שהוא יושב על השטיח ואנחנו עוברים מולו הוא מתחיל להתרגש ומתנדנד קדימה ואחורה ופותח וסוגר את הידיים. כמו כן עושה אותו דבר ששרים לו או שמשהו מצחיק אותו.הוא עוקב אחרינו בעיניים ומתקשר לדעתי בסדר , לא עושה מחוות .כמו כן ששואלים אותו איפה אור הוא עוקב אחרי האצבע למעלה . אבל לא מסתכל לאור אחרי שמורידים אותה. האם יש סיבה לדאגה מההתנהגות?תודה מראש

11/02/2014 | 21:12 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, באופן כללי לא ניתן להתרשם מילד מבלי לפגוש אותו ובוודאי מוקדם מדי לאבחן לפני גיל 18 חודשים, אך על סמך התיאור שכתבת, אין סיבה לדאגה. כמו כן, הנדנודים מעידים על תקשורת והנאה מגרייה חושית. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים