PDD

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

14/08/2013 | 22:08 | מאת: '

שלום, יש לי בת בגיל 9 היא מגלה סימני התבגרות,חזה,זיעה . אני חוששת לקראת קבלת הווסת ואיך היא תיתמודד עם זה ,מה ניתן לעשות ?

15/08/2013 | 21:59 | מאת: ד"ר איריס שגב

לאמא שלום, העלית נושא משמעותי עבור ילדים ומתבגרים רבים ככלל, ובפרט בספקטרום. אם בתך אינה מעלה שאלות בעצמה, כדאי לא להמתין ובכל זאת להתחיל לדבר איתה ולהסביר לה, בשפה פשוטה, על תהליך הבגרות המינית. מומלץ להתחיל בהקדמה חיובית, על כך שכולנו גדלים ומתפתחים לאורך כל החיים ובערך מגיל 9 כל הבנים והבנות עוברים שלב נוסף בגדילה, וכך גם היא. חשוב להדגיש שגדילה היא דבר טוב, כשם שדברים יפים גדלים ומתפתחים בטבע (הגולם הופך לפרפר, עצים ופרחים וכיוצ"ב). בכך, תקבל בתך תחושה נינוחה יותר לגבי השינויים המתרחשים בה, ויקטן הסיכון שהדבר יחווה כשלילי או יפגע בדימוי העצמי שלה. בהמשך, אפשר לפרט באופן ספציפי את השינויים הפיזיולוגיים והרגשיים ולהיעזר בתמונות מספרים או באינטרנט. למשל, לספר שמתחילים להזיע יותר, שהחזה גדל ולפעמים קצת כואב, שצומחות שערות באזורים שונים בגוף וכיוצ"ב. במקביל, חשוב לספר גם על השינויים שבנים עוברים, למשל, עיבוי הקול. בדרך כלל, בית הספר דואג להעביר שיעורים בנושא ואפשר להתייעץ גם עם הצוות החינוכי. יש להבהיר לבתך שכל ילד וילדה גדלים בקצב שלהם. לדוגמא, יש בנות שההתפתחות שלהן מהירה וכבר בגיל 9 צריכות להתחיל ללבוש חזייה או לטפל בפצעי אקנה ויש כאלה שרק בגיל 12 או יותר. כמובן, חשוב להקדיש זמן לדבר על הווסת, להסביר את משמעות המחזור החודשי כמעין מעגל שחוזר על עצמו בחיי כל הנשים, על הופעת דימום, משך הדימום. כמו כן, כדאי להראות מראש באילו תחבושות משתמשים לספיגת הדם ואיך לשמור על היגיינה. כל מתבגר ומתבגרת מושפע מהשינויים הללו באופן רגשי ולכן ההכנה לקראת התהליך, הידע והציפיות כמו גם הליווי והתמיכה שלך במהלך השינויים, חשובים מאוד עבורה. בברכה, ד"ר איריס שגב.

25/08/2013 | 17:15 | מאת: ל

יש טיפול רפואי לזה?

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים