הנחה בחברת חשמל

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

09/12/2012 | 17:25 | מאת: נאוה

בני בן ה-8 אובחן כ:PDD.NOS הבנתי כי לאחרונה החלו לתת הנחות גם בחברת חשמל. רציתי לדעת מה עלי לעשות בכדי לקבל הנחה זאת. הבנתי כי עלי למלא טופס שנקרא תלות בעזרת הזולתץ מה חשוב לרשום בטופס? בני מטופל במרפאת קשב ולמידה בתה"ש אצל פסיכיאטרית תודה מראש נאוה

29/03/2013 | 06:12 | מאת: רותם

הי נאוה, בנך צריך להיות מוכר כנכה התלוי בזולת לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי. לשם כך, עלייך למלא טופס מיוחד של תלות מוחלטת בזולת, ניתן למצוא גם באתר שלהם בנושא ילד נכה, או לגשת לסניף. לאחר מכן יזמנו אותכם לוועדה. במידה ובנך יוכר כתלוי בזולת לחלוטין יגדלו אחוזי הנכות שלו, ותגדל הקצבה לכ3100 שקלים בחודש. כמו כן , ייתכן ותהיי זכאית להחזר רטרואקטיבי מהביטוח הלאומי מיום החלת החוק, תלוי מתי אובחן הילד. מעבר לכך, יעביר הביטוח הלאומי את שמו של בנך לחברת חשמל ותהיו זכאים להנחה של כ-100 שקלים בחודש. חשוב לוודא בביטוח לאומי וחברת חשמל שאכן נעשתה העברת הפרטים שלכם. ביורוקרטיה פנימית ומטופשת של חברת חשמל מעכבת את העברת הכספים למשפחות שחשבון החשמל הוא על שם הבעל או על שם הבעל והאישה גם יחד. משום מה הם רוצים שרק האם תהיה רשומה על החשבון- כי הקצבה מביטוח לאומי מתקבלת לחשבון הבנק של האמא. פותרים את זה בשיחת טלפון למוקד 103, ועוקבים שזה מתבצע. בהצלחה.

29/03/2013 | 06:11 | מאת: רותם

הי נאוה, בנך צריך להיות מוכר כנכה התלוי בזולת לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי. לשם כך, עלייך למלא טופס מיוחד של תלות מוחלטת בזולת, ניתן למצוא גם באתר שלהם בנושא ילד נכה, או לגשת לסניף. לאחר מכן יזמנו אותכם לוועדה. במידה ובנך יוכר כתלוי בזולת לחלוטין יגדלו אחוזי הנכות שלו, ותגדל הקצבה לכ3100 שקלים בחודש. כמו כן , ייתכן ותהיי זכאית להחזר רטרואקטיבי מהביטוח הלאומי מיום החלת החוק, תלוי מתי אובחן הילד. מעבר לכך, יעביר הביטוח הלאומי את שמו של בנך לחברת חשמל ותהיו זכאים להנחה של כ-100 שקלים בחודש. חשוב לוודא בביטוח לאומי וחברת חשמל שאכן נעשתה העברת הפרטים שלכם. ביורוקרטיה פנימית ומטופשת של חברת חשמל מעכבת את העברת הכספים למשפחות שחשבון החשמל הוא על שם הבעל או על שם הבעל והאישה גם יחד. משום מה הם רוצים שרק האם תהיה רשומה על החשבון- כי הקצבה מביטוח לאומי מתקבלת לחשבון הבנק של האמא. פותרים את זה בשיחת טלפון למוקד 103, ועוקבים שזה מתבצע. בהצלחה.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים