אבחון

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

31/05/2012 | 15:28 | מאת: מור

היי יש לי חברה שיש לה ילד בן שנה ושלושה חודשים שההתפתחות שלו נורא איטית ואני בתור אמא לארבעה ילדים (לה זה ילד ראשון) מאוד נראית לי לא תקנית. הילד לא אומר אפילו לא מילה אחת. כשאני שואלת אותו איפה חפץ כל שהו (על מנת שיצביע) הוא רק מסתכל על החפץ ולפעמים בכלל לא מגיב לשאלתי. כשקוראים לו כמעט 90% מהפעמים הוא לא מגיב. הוא לא מתקשר בכלל עם בני בן השנה ועשר, לפעמים מעיף בו מבטים אבל לא יותר מידי ולרוב הוא שקוע בעולם שלו או בטלויזיה. אציין שלפעמים הוא כן מגיב לאנשים אבל רק לכמה שניות ואז מאבד עניין, לפעמים אף מחייך אבל גם לכמה שניות ושוב מאבד עניין. לא יוצר קשר עין רוב הפעמים. האם הסימנים לאוטיזם הם מוחלטים, זאת אומרת שהילד בכלל לא אמור ליצור עין, לחייך, להגיב לשמו וכו' או גם תגובות מועטות מעידות על בעיה כל שהיא שצריך לבדוק?? תודה

01/06/2012 | 16:36 | מאת: ד"ר איריס שגב

מור שלום, ילד בעל הפרעה בספקטרום האוטיסטי יכול עדיין להפגין מחוות תקשורתיות ועניין בחברה. לפיכך, על מנת לקבוע האם תפקודו בתחומים התפתחותיים שונים אכן חריג באופן משמעותי מהנורמה יש לפנות לאיש מקצוע העובד לפי קריטריונים סטנדרטיים. אם קיים חשד, יש להתחיל במעקב התפתחותי מסודר ולבחון במשך השנתיים הקרובות האם מצליח להשיג אבני-דרך התפתחותיות תואמות-גיל. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים