בעיית חרדה

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

02/05/2012 | 14:14 | מאת: אילנית

שלום, יש לי ילדה בת 9 שסובלת מPDD , עד היום היא עושה צרכים בתחתונים, לא מדברת בכיתה כלל רק בבית מילים לא ברורות, אוכלת לא בריא, רוצה ללבוש אותו דבר, קשה לה שינויים והמצב הולך ומחריף, היינו אצל פסיכיאטר והוא המליץ על נאולפטיל, ואנו מפחדים לתת לה שלא נאבד אותה , רציתי לשאול האם רצוי וכדאי לנסות והאם יש דרך חזרה?

03/05/2012 | 22:39 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום לאמא, היות ואני איני רופאה אלא פסיכולוגית, כדאי להפנות את הלבטים לפסיכיאטר ילדים ולברר בנוגע לתופעות לוואי אפשריות. אני מניחה שהתרופה הומלצה על ידי פסיכיאטר שאכן פגש את הילדה ויוכל להמשיך ולעקוב אחר מצבה ולשמוע מכם דיווחים. כמו כן, הורים אחרים המכירים את התרופה יכולים לתרום לך מניסיונם ולשתף כאן בפורום. יחד עם זאת, תופעות לוואי משתנות מילד לילד ואף עשויות לפוג עם הזמן. בסופו של דבר המטרה היא טובת הילדה. התרופה לא תבטל את כל התסמינים שציינת, אבל תוכל לסייע לה להיות אסופה, רגועה ויציבה יותר מבחינה רגשית, וכך תהיה הילדה גם פנויה יותר ללמידה, לקשר ולפיתוח מיומנויות חברתיות. בברכה, ד"ר איריס שגב.

06/05/2012 | 08:21 | מאת: מלכה מרמלשטיין זיו

היי, אני לא בקיאה לגמרי בנושא תרופות, ולכן אין ביכולתי להגיב על כך, אולם שאלת האם יש דרך חזרה ועל כך אני רוצה לענות. אני מאמינה כי כל התנהלות וכל מצב ניתנים לשיפור. אולי זה דורש הרבה אנרגיות, ולא מעט הוצאות כלכליות, אולם ניתן לעבוד עם הילדה על מיומנויות קוגניטיביות והתנהגותיות ע"י תצפית ביכולותיה, בהתנהגויותיה ומטרתן, בתגובת הסביבה אל התנהגויות אלה, ניתוח הנתונים שעולים, ובניית תכנית תמיכות סביבתית ומדורגת שתתן לה חוויות של הצלחה מחד, והכחדה של התנהגויות לא נאותות מאידך, תוך סיפוק חלופות הולמות במקומן. לצרעי אני לא יכולה להציע מטה של קסם, אולם בהחלט יכולה להצביע על אופציה לשינוי ושיפור. בהצלחה. בברכה מלכה ממרמלשטיין זיו מנתחת תנהגות מנהלת מרכז בקשר הhttp://bekesher.org.il

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים