התמכרות אצל מאובחני פ.ד.ד.

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

15/03/2012 | 17:26 | מאת: רוני

שמעתי הרצאה האומרת שאצל ילדים אלו, בהתבגרותם , יש סיכוי להתמכרויות שונות. אודה על תשובתך ומה ניתן לעשות היום לנכדי בן ה-5 שנים,כדי למנוע תופעה זו. בברכה סבתא מודאגת- רוני

17/03/2012 | 22:36 | מאת: ד"ר איריס שגב

לסבתא רוני שלום, התמכרות היא מילה רחבה ועשויה להתייחס למגוון התנהגויות, בעלות דרגות חומרה וסיכון שונות, החל מהתמכרות לחומרים פסיכואקטיביים או אוננות כפייתית ועד להתמכרות למשחקי מחשב. על מנת לחזק את עמידותם וחסינותם של ילדים בספקטרום האוטיסטי מול מצבים היכולים לגרום להתמכרות, חשוב לעבוד על מספר מישורים. ראשית, פיתוח היכולת לוויסות רגשי, דחיית סיפוקים ושליטה עצמית. שנית, יצירת סביבה לימודית, חברתית וביתית תומכת. זוהי סביבה המקבלת את הילד על אף כל קשייו, מעניקה ביטחון והגנה ומייצרת הזדמנויות להצלחות ולהתנסויות חיוביות. ישנן בערים שונות קבוצות לפיתוח מיומנויות חברתיות, בהן עובדים, בין היתר, על שני המישורים האלה. שלישית, ניתן להשתמש באמצעים מוחשיים על מנת ללמד את הילד לאורך השנים מהי סכנה, ובכללה, מהם התנהגויות מהן יש להימנע או "מתי יודעים שמספיק". אין סיבה לדאגה מעצם ה"מועדות" להתמכרות, שכן התמכרות הינה תהליך ולא אירוע חד-פעמי. רביעית, יש להשגיח, בייחוד בגיל ההתבגרות, על התנהגויות המאותתות על התחלה של התמכרות (למשל, שתייה מוגזמת מיין הקידוש של שבת, צריכה גבוהה של קפה, עישון ניקוטין, וכיוצ"ב). בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים