סימנים בבן 13 חודש

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

04/03/2012 | 21:24 | מאת: אב מודאג

שלום איריס, בני בן 13 חודש, הבחנו בכמה דברים שעפ"י מה ש"כתוב" בספרים הוא אמור לעשות ולא עושה, הוא אינו מדבר עדיין, אינו מצביע, קשה לו להתרכז במשחק עם אדם אחר יותר מכמה דקות,כשקוראים בשמו ברוב המקרים הוא עוצר ומסתכל לכיוון ( לפעמים לא ). לעומת זאת - הוא מקשקש די הרבה ובקשת הברות די רחבה,צוחק די הרבה,מאוד מפותח מוטורית, מוחא כפיים ועושה שלום ( אם כי לא תמיד בהקשר הנכון, כשאומרים לו "לא" הוא עוצר ויש רושם שהוא מבין מה הכוונה, מושיט את ידיו כשרוצה בידיים, ועושה המ המ כשרוצה לאכול,מבחינת אכילה ושינה - אין בעיות בכלל, מבחינת משחק לבד - יודע יפה להשתמש בצורה נכונה בצעצועים(מכונית,טלפון וכו') ההרגשה הכללית היא שקשה לו להבין דברים מסויימים ולא תמיד משתמש במחוות בצורה הנכונה, מה היית ממליצה לעשות ולמי לפנות תודה רבה אב מודא

10/03/2012 | 20:31 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום לאבא, ספרים הנוגעים להתפתחות הילד מציינים אבני-דרך בתחומי תפקוד שונים, אולם מועד השגתם משתנה מתינוק לתינוק. לפיכך, מומלץ שלא להיכנס ללחץ אם עדיין לא הושג יעד התפתחותי במועד מדויק ולהתייחס לטווח של זמן הנחשב נורמטיבי. על פי רוב, בגיל שנה תינוק הוגה בין 2-10 מילים ראשונות שלמד ומבין את משמעותן, אך חשוב להדגיש שהתפתחות הוורבליזציה מהברות למילים היא הדרגתית בין גיל שנה לשנתיים. בנך מפגין התנהגות תקשורתית בתחומים מסוימים ומפיק הברות וצלילים מגוונים. בנוסף, גילו צעיר מ- 18 חודשים ומוקדם להסיק מסקנות מרחיקות-לכת. זאת ועוד, שאפילו "חריגה" מהשלבים ההתפתחותיים המצוינים בספרים אינה מעידה בהכרח על ליקוי בהתפתחות. כאשר יש חשד מוקדם לעיכוב משמעותי באחד או יותר מתחומי ההתפתחות (תקשורת, מוטוריקה, עצמאות, חיברות) , יש לפנות לרופא התפתחותי/רופא ילדים/פסיכיאטר ילדים/נוירולוג ילדים ולהתחיל במעקב. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים