תרופה אפשרית

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

07/02/2012 | 17:45 | מאת: מיכאל

כהורים לילד עם "צרכים מיוחדים" אנחנו מטופלים על ידי רופאים, פסיכולוגים, עובדים סוצאיליים, רשויות רווחה ועוד. כייעוץ מיוחד אנחנו נעזרים בפסיכיאטר ידוע שהוא גם פרופסור לנושא בצפון תל אביב אשר רשם לנו את כל התרופות הקיימות בארץ וגם בחו"ל. בפגישות האחרונות שהיינו אצלו הוא דיבר על "כמה אתם הורים טובים". דבר שהראה לי כי נגמרו לו הפתרונות. חשבתי לעצמי כי צריכים תרופה אחרת. צריכים תרופה אשר תשקיט "טיקים" ותשרה רוגע אשר יאפשר לילד ללמוד, להסתגל, לחיות. רצוי כי התרופה תהיה ללא תופעות לוואי חזקות, ואם גם תביא למצב רוח טוב אז היא מושלמת! ואז נזכרתי - יש תרופה כזו! היא ניקראת קנביס. הדבר המסוכן בה היא חקיקה אשר מגדירה את המישתמשים בה כפושעים ועלולה לשים אותם מאחורי סורג ובריח למשך שנים ארוכות. הקנביס צריך להיות התרופה הראשונה ברשימת התרופות הפסיכיאטריות הניתנים לילדים לפני רטלין, קונצרטה, זיפרקסה ושאר תרופות פסיכיאטריות חזקות. כרגע אני הולך להתחנן לרופאים כדי שיאפשרו את השימוש בתרופה. גם להם אין מודעות לעניין ויכול להיות שיהיה קשה לשכנע אותם בנימוק כי כל שאר התרופות שלהם לא עזרו ואנחנו כבר די נואשים. זה ממש פשע לא לתת את התרופה לאנשים שצריכים אותה! מיכאל

20/02/2012 | 16:37 | מאת: P.A.N.D.A.S

הורים לילדים עם טיקים - שימו לב - לעתים, עד כמה שזה נשמע מופרך, האירים נובעים מסטרפטורוק - מדלקת גרון שלא טופלה (גם בעברו הרחוק של הילד) - ועל כן, הגוף והמוח המוצפים בנוגדנים של הסטרפטוקוק - גורמים למה שנראה כאחרים אבל אלה תנועות כפייתיות לא רצוניות. (כולל קוליות). יש שם לתופעה, תסמונת פנדס. P.A.N.D.A.S יש רופאים שמתנערים מזה לגמרי ואומרים שזה לא קיים - אבל זה נובע מתוך בורות שלהם. תחפשו רופא ( רצוי רופאת, הן יותר קשובות, מניסיוננו) נוירולוג ילדים - שיבדוק את רמת הנוגדנים בדם של הילד (יש עוד כמה בדיקות נלוות) וגם - שיבדוק את ההורים - כי אם זה פנדס, תמיד מדובר בסיפור גנטי. הטיפול הוא - במקרים קלים - אנטיביוטיקה - למשך שנה - שנתיים ותרופה נגד דלקת (אייבופרופן) להתעקש על בדיקת נוגדני סטרפטוקוקוס במקרה של טיקים ותנועות לא רצוניות !

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים