בילבול

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

18/01/2012 | 13:15 | מאת: גל

יש לי ילדה בת 3 אובחנה על הספקטרום לא מזמן בחודש אוגוסט היא נכנסה לגן תיקשרותי בספטמבר (זו הפעם הראשונה שהיא נכנסת לגן בכלל לפני כן היא הייתה איתי בבית) הילדה סובלת מחרדה אם זה מרעשים, לא מתקרבת לילדים לשחק, יש לה גם התחילו ככה נראה קצת רצון שכל דבר יהיה במקום לנגיד לשים את המגבת בצורה מסויימת לסגור את הברז שהוא יהיה באמצע וכו כו, והיא מאוד חרדתית בלילה גם אני מרגישה שהיא מפחדת בקיצור ילדה מאוד חרדתית, יודעת לדבר אבל חוזרת הרבה על אותן מילים והדיבור לא חופשי מה ניתן לעשות עם ילדה כזו שסובלת מחרדה וזה משפיעה עליה בכל התחומים בגן התקשרותי נעשים לה טיפולים אבל אני מריגשה שאני מבובלבת ועוד לא הגעתי לכתובת שתעזור לי להתמודד ולעזור לילדה

18/01/2012 | 13:17 | מאת: גל

תודה

20/01/2012 | 01:08 | מאת: ד"ר איריס שגב

גל שלום, בגן תקשורת הטיפול בילדים בספקטרום האוטיסטי הוא כוללני, משום שלעיתים קרובות, ישנם מספר תחומי קושי (שפה, מוטוריקה, חברה, עצמאות, יכולת לקשר והבנת רגשות וכיוצ"ב). בדרך כלל, מעורב פסיכולוג, אשר גם אם אינו מטפל ישירות בילד, מרכז את תיק הטיפולים, עוקב אחר התקדמותו של הילד, מייעץ לצוות ונפגש עם ההורים לפגישות הדרכה. פני לגננת ובקשי ליצור קשר עם הפסיכולוג שעובד עם הגן. חשוב שהגורם הזה ילווה אתכם וישמש כתובת לייעוץ, הכוונה ותמיכה. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים