אספרגר ורישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

29/11/2011 | 13:43 | מאת: אלון

אשמח לשמוע על תהליך הבדיקות המיוחדות שמאובחנים עם אספרגר נדרשים לעבור כדי לקבל רישיון נהיגה: האם חבר'ה עוברים את התהליך בהצלחה? האם לא? האם ניתן להתכונן לתהליך מראש? האם "עוקפים" את התהליך? תודה, אלון

06/02/2012 | 00:11 | מאת: אורח

יש לי אספרגר וב"ה לא נדרשתי לעבור בדיקות מיוחדות. אני חושב שזה תלוי איך ממלאים את הטופס הירוק לפני לימוד נהיגה. רופאת המשפחה שלי הייתה מאוד בעד זה שאני אעשה רשיון נהיגה והיא אמרה שאספרגר זה לא מחלת נפש ולכן אין צורך לציין משהו בטופס הירוק. בכל מקרה הייתי ממליץ לא לוותר על הרשיון, וגם לא לוותר על לימוד על גיר ידני, אפילו שיותר קשה. ולהתחיל כמה שיותר מוקדם, כי עם אספרגר הקוארדינציה לא הכי טובה ולוקח הרבה זמן ללמוד. לי לקח שנה.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים