אוננות

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

15/11/2011 | 07:37 | מאת: בת שבע

שלום, בני אוטיסט בן 9,מזה מיספר חודשים החל לאונן מול המחשב.גם לפני שינה בחדר,הנני מישתמשת במילה פרטיות.השאלות: 1.הוא מאונן בחדר בביתה של אחותי,האים להסביר לו שרק בחדר בבית שלו? 2.האים יש יציאת נוזל בגילו?כי אחותי טוענה שכן.אני אישית לא ראיתי או חשתי בשמיכה או בבגדים ,אים ניגב? 3.איך עליי להתנהג בכלל במצב זה? כל מענה ,כל תשובה תבוא בברכה, נושא זה מעסיק אותי,מטריד ,במיוחד שיש לבני אובססיה להיות בביתה של אחותי,שזה נושא אחר לגמריי. אודה מקרב לב.

15/11/2011 | 21:19 | מאת: בת שבע אוננות

האימייל הקודם שגוי תודה ,רשמתי החדש תשובה תתקבל בברכה.

16/11/2011 | 12:41 | מאת: ד"ר איריס שגב

בת שבע שלום, העלית נושא מהותי הדורש התייחסות מצד הסביבה. חשוב להעביר לילד מסר שאוננות מותרת, אך, כפי שהדגשת, הינה עיסוק אינטימי ופרטי. יש לציין בפניו מפורשות את המקומות בהם מותר לו לגעת בפין, כגון: בחדר שלך כשאתה לבד, בשירותים, באמבטיה. אין להשאיר את הנושא מעורפל, שכן כל הילדים מגיבים היטב למציאות מובנית, ברורה ונצפית מראש. לעיתים, נדרש זמן מה עד שהילד מפנים היכן מותר לו לאונן ויש לחזור ולהזכיר לו, במשפטים קצרים וברורים ומבלי לכעוס. בנוגע להופעת הזרע, בערך כשנה לאחר תחילת ההתפתחות המינית של בנים בגיל ההתבגרות, מופיעה שפיכת זרע, כתוצאה מאוננות או קרי לילה. 9 הוא גיל מוקדם, יחסית, אך הדבר תלוי באם התחילו להופיע סימנים אחרים של התפתחות מינית, כגון, התפתחות שרירים, שיעור בבית השחי, ועוד. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים