רק לקות שפה או אוטיזם

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

24/07/2021 | 02:29 | מאת: אורית

שלום רב,בתי בת חמש כמעט,מיתקשה מאוד לאמר רצף משפטים עם קשר הגיוני,קורה הרבה שהיא "נתקעת" חוזרת על אותו המשפט שאמרה כמה פעמים (לא מגמגמת,פשוט חוזרת על המשפט,לדוגמא :"היא לא באה לגן היום.לא היא לא באה.היא לא באה לגן.היא לא באה"),יחד עם זאת נראה שהיא אינטליגנטית ומבינה סיטואציות,אין לה מאפיינים אוטיסטיים בכלל למעט הלקות הזו בשפה שהפכה ליותר ויותר דומיננטית אחרי גיל שלוש.כולם אומרים כולל אני האמא שעד השלב הזה דיברה והתנהגה בהתאם לגיל.אני לא יודעת כיצד לנהוג האם מדובר בהידרדרות נוירולוגית?האם ייתכן ש"חלתה" באוטיזם אחרי גיל שלוש? האם לקות כזו מעידה על פיגור שכלי ולא אוטיזם, האם לפנות לפסיכולוגית או לנוירולוג?

אורית שלום רב בכל מקרה שעולה החשש, ע"י הורה, כי קיימת הפרעה התפתחותית אצל ילדו, אפשר להתייעץ עם רופא המשפחה ולקבל אבחון בחינם דרך סל הבריאות.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים