אבחון לקשת האוטיסטית לנערה בת 17

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

14/07/2021 | 10:50 | מאת: סימה

אני מעוניינת לאבחן אוטיזם בבתי בת ה 17. רוצה לדעת האם יש המלצה איפה לערוך לה אבחון מהימן , גם באופן פרטי.

סימה שלום רב ברגע שעולה שאלה לגבי אוטיזם ע"י ההורים המעוניינים לבצע אבחון , ניתן לקבל את האבחון כחלק מסל הבריאות. האבחון כולל חלק רפואי הנעשה ע"י נוירולוג ילדים עם התמחות בהתפתחות הילד או ע"י פסיכיאטר המתמחה בתחום. בנוסף לחלק הרפואי ישנו גם חלק פסיכולוגי המבוצע לרוב ע"י פסייכולוג קליני המתמחה בהפרעות התפתחות. קיימים היום מספר מכונים פרטיים בהם ניתן לעבור את האבחון , אך כמו שציינתי קודם ניתן לקבל את האבחון כחלק מסל השירותים של קופת החולים ע"י הפניה מהרופאה המטפלת.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים