אני בן 41, אולי יש לי PDD...

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

20/12/2018 | 14:02 | מאת: עודד

היי, מילדות יש לי בעיה בכל מה שקשור לפן החברתי. ביסודי היה עלי חרם וכשהתבגרתי, הבנתי שיש לי קשיים בכל מה שקשור ביצירת זוגיות ושימור/יצירת חברויות חדשות. הלכתי לכל מני סוגי טיפולים וגם שם לא מצאתי את עצמי. בשנים האחרונות הייתי אצל 2 מטפלים שונים אשר איתם כן הרגשתי "בבית". הראשון היה פסיכותרפיסט והשני עם גישה יותר גוף נפש. המטפל האחרון (גוף נפש), העלה "הצעה" שמדובר ב PDD בתיפקוד גבוה. עשיתי מבחן AQ ויצא לי 19 אבל כתוב שזה לא רשמי. אני מתמיד במקום העבודה ומאוד נהנה ממנה. גם שם, ה"חברויות" הן בעיקר בתוך העבודה ולא מחוצה לה. השאלה שלי היא האם במצבי/גילי יש טעם לעשות איבחון? האם יש קבוצות רלוונטיות או אירועים חברתיים רלוונטיים? כל פרט אחר שאולי לא ידעתי לשאול :-) תודה

25/12/2018 | 12:40 | מאת: יהודית קדם פרידמן MSW

נושא של האבחון הוא מורכב . שכן השאלה מה אתה מצפה מהאבחון . באופן כללי אני יכולה לומר כי אבחון יכול בהמשך לתת זכויות למשל בביטוח לאומי או במחלקת הרווחה אך אני מתרשמת כי לא תהיה זכאי לזה כי אתה עובד ועצמאי . אבחון מצד שני לא פותר בעיות קימות . לעתים אבחון מקל כי סוף סוף יש שם למה שאני מרגיש וחווה ולעתים מקשה כי זה שם תווית . אני חושבת שמציאת מסגרת חברתית היא רעיון מצוין יחד עם טיפולים פרטניים שאתה מרגיש שעוזרים לא רק ברמת תמיכה והקשבה אלא גם מקדמים אותך בפועל בנושא החברתי .

25/12/2018 | 23:47 | מאת: עודד

תודה על התשובה, לגבי החלק האחרון: אני חושבת שמציאת מסגרת חברתית היא רעיון מצוין: איך ואיפה אפשר למצא מסגרות כאלה? טיפולים פרטניים: זו גם נקודה. בטיפול הראשון הרגשתי שהמטפל מבין ומקשיב לי אבל בדיעבד אחרי שנתיים, הבנתי שאני באותו מקום. עם המטפל האחרון, בהתחלה היה נראה שאני מרגיש שונה אבל לאחרונה הוא בעצמו התחיל לרמוז שלא בטוח שהוא הכתובת בשבילי. היכן אוכל למצא מטפלים/סוגי טיפולים שקשורים לעניין הזה? תודה

18/01/2019 | 18:27 | מאת: יהודית קדם פרידמן MSW

נסה מסגרת חברתית - רעים שיש להם סניפים ברחבי הארץ אם לא מתאים דבר איתי ואנסה להכווין אותך 052-5517198

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים