אכסון תוספי מזון בכמוסות

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

20/07/2011 | 19:38 | מאת: לוני

שלום, קראתי שיש לשמור תוספי מזון למשל בכמוסות בקירור לאחר הפתיחה. האם תוספי מזון כמו כמוסות של חומצה פולית שאכסנתי בארון ולא בקרור למשך חצי שנה כבר אינם אפקטיביים אם אני חוזרת לקחת מהם שוב?

21/07/2011 | 10:02 | מאת: זוהר סער

לוני שלום, את רוב תוספי התזונה מומלץ לאחסן במקום קריר ויבש ולא במקרר (מלבד מוצרים מסויימים שההנחיה לכך לרוב כתובה על תוית המוצר). כדאי להוציא את הצמר גפן (אם קיים) מתוסף התזונה ולאחסן במקום שלא צובר לחות (כמו המטבח או המקלחת), כלומר בחדר שינה קריר למשל, בארון. לגביי החומצה פולית, גם היא אינה מצריכה שמירה בקירור וניתן לאחסנה במקום קריר ויבש. אני ממליצה לך לבדוק את פג התוקף. ככלל, כדאי לקחת תוסף תזונה באופן רציף ויומיומי ולא לאחסנו חצי שנה ואז לקחת שוב, זאת כיוון שהמוצר יכול להתבלות ולאבד מטריותו. בברכה, זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה