מולטי ויטמין + מינרלים

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

03/08/2013 | 09:47 | מאת: טל

שלום, אני בן 33 שוקל 69 כרגע. לאחרונה עשיתי דיאטה מאוד רצינית וירדתי 12 קילו תוך 3 חודשים. אני עוסק בספורט גולש גלים ועושה כושר בבית.... החלטתי לקחת מולטי ויטמין אופטימן וכדורים של סידן + מגנזיום + D3 של סולגר. אני לא בטוח שאני לוקח את הכדורים בצורה נכונה. בבוקר אני אוכל בדר"כ יוגורט + ברנפלקס בצהריים בשר + קטניה + ירק מבושל ובערב ארוחה חלבית. את המולטי אני לוקח כדור אחד בבוקר אחרי היוגורט ואת המינרלים כדור אחד אחרי ארוחת לילה שזה ארטיק חלבי לפני השינה. האם זה בסדר ? הבנתי שיש להפריד את הסידן מארוחה חלבית האם זה קריטי ? כי מומלץ לקחת בלילה לפני השינה וזאת הארוחת לילה שלי גלידה. את המולטי כדי לקחת אחרי ארוחת צהריים או שזה בסדר בבוקר? תודה מראש טל.

05/08/2013 | 12:40 | מאת: solgar

שלום רב, ההנחייה לגבי מינרלים כגון סידן היא הרחקה מחלב ומוצריו כשעתיים. בין מוצרי חלב למינרלים ישנה תחרות על אתרי הספיגה בגוף ולכן ברגע שתצרוך את המינרל יחד עם מוצרי חלב הוא יספג בצורה פחות טובה. אני ממליצה להשתדל להרחיק כמה שאפשר. וזה נכון גם לגבי ספיגה טובה יותר של מינרלים בסמוך לשינה. כל אלה עצות על מנת להפוך את הספיגה של הסידן בצורה אופטימלית יותר וכדאי לדבוק בהם. בברכת בריאות שלמה, אביבית צפריר נטורופתית צוות סולגאר.

מנהל פורום תוספי תזונה