פטריה ברגליים

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

04/07/2011 | 20:26 | מאת: חיה

שלום רב, מזה כמה שנים אני סובלת מפטריה ברגלים שבאה וחולפת כל כמה זמן [עקב מחזור ההתפחות שלה]. השתמשתי בדרמבוקמבין וכעת בדרמובאט... מה עושים? ברור לי שהפיתרון יבוא מבפנים ע"י צמחי מרפא וכד'.. אשמח לייעוץ.

04/07/2011 | 20:27 | מאת: חיה

רציתי לציין שאני לוקחת פרוביוטיקה ודיטוקס.

05/07/2011 | 10:50 | מאת: זוהר סער

חיה שלום, הסימפטומים העיקריים של פטרייה ברגליים הם: גרד, אדמומיות ודלקת מקומית , כאב ועקצוץ כשמגרדים, קילוף של העור בין האצבעות, ריח לא נעים ועוד. טיפול בפטריה עשוי להיות טיפול ארוך ורב מערכתי. ניקוי הגוף הינו חשוב מאוד בטיפול בפטריה. המשיכי ליטול את הדה טוקס. בנוסף ,אני ממליצה לך להקפיד על תזונה מתאימה: להוריד מהתפריט סוכרים, קמח לבן, שמרים, מתוקים, משקאות קלים, קפאין, סיגריות, בשרים מעובדים או משומרים, חומרים משמרים, שימורים וגבינות. חיזוק מיקרופלורה חיובית של מערכת העיכול הינו חיוני בטיפול בפטריה. שמחתי לשמוע שאת נוטלת פרוביוטיקה. אני ממליצה לך לשלב גם תוסף תזונה בשם "שמן אורגנו פראי". לשמן אורגנו פראי תכונות קוטלות חיידקים והוא משמש לטיפול בזיהומים פטרייתיים מכל הסוגים. הנחיות: 2 כמוסות ביום, עם הארוחות. המלצה נוספת היא לנקב כמוסה של שמן אורגנו ולפזרה באמבט חמים לרגליים. כדאי להשהות בו את הרגליים כחצי שעה. הנה כמה טיפים לטיפול מקומי: • שמירה על היגנייה יסודית של הרגליים, כולל שימוש בסבון מתאים. • חשוב לייבש את הרגליים היטב ולשמור עליהן יבשות. • לשמור על ציפורניים גזוזות ויבשות. • כאשר את משתמשת בקרם או משחה יש לתת לרגל להתייבש ולא להכניסה לגרב עד לייבוש מלא. • שמוש בגרבי כותנה מלאה ופיזור טלק בתוך הנעליים לפני השימוש בהם. • כדאי לאוורר את הרגליים כמה שיותר. • שימוש בשמן עץ התה או שמן זעתר למריחה מקומית. אם מדובר בשמן אתרי , יש לדלל אותו. • להשרות את הרגליים במים עם כף חומץ. בהצלחה, זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה