אומגה 3 ומדללי דם

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

27/02/2013 | 21:04 | מאת: נינה

שלום בת 59 עודף משקל סכרת 2 מאוזנת עם לנטוס וכדורים, עברתי 2 צינתורים קרדיאליים והיו סתימות רציניות. השתילו סטנטים מפרישי תרופה. בין יתר התרופות לסכרת, לחץ דם ותת פעילות בבלוטת התריס, אני נוטלת כל יום 1 קרטייה (אספירין 100) ו 1 - פוליויקס. בתוכנית TV בערוץ הבריאות אמר פרופ' רפי קרסו שנטילת מדללי דם עם אומגה 3 עלולים לגרום לשטפי דם קטלניים במוח או בקיבה. אז מה נכון ????? הוא אמר שתוספי תזונה כמוהם כתרופה והאינטראקציה בין תרופות שונות לתוספי תזונה הן הרות אסון. אנא עשי לי סדר בדברים. תודה

שלום נינה, דברי פרופ' קרסו נכונים. ישנן הוכחות לכך שנטילה של אומגה 3 בשילוב תרופות נוגדות קרישה (מדללות דם) יכולים לגרום לדימומים בשל השפעה מוגברת על דלילות הדם. לכן, לאנשים המטופלים עם תרופות שכאלה, אינני ממליצה לצרוך אומגה 3. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

מנהל פורום תוספי תזונה