כורכום

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

16/10/2012 | 18:34 | מאת: רותי

שלום רב, האם תוסף כורכום, אשר על פי הפרסומים יש לו תכונות מונעות מחלות רבות, מתאים לכלל האוכלוסייה? כמו כן, האם פורסם מחקר רציני על תרומתו של תוסף זה לכלל האנשים (אם כן, היכן ומתי)? בברכה, רותי

21/10/2012 | 09:26 | מאת: אביבה דייגי

רותי שלום! הכורכום מאוד נחקר בשנים האחרונות, בעיקר בתחום בעיות גסטרו שונות וסרטן. מיוחסות לכורכום בעיקר יתרונות אנטי דלקתיות, כרגע לא קיימת המלצה גורפת במתן כורכום לכלל האוכלוסיה. אני מצרפת לך מאמר על כורכום בהקשר מחלות גסטרו. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22122768 בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי: www.pranaessentials.com

21/10/2012 | 13:36 | מאת: רותי

אביבה שלום רב, תשובתך מאכזבת מאוד. ראשית, באתר שלך (prana) לא מצאתי אפילו מילה אחת על כורכום. שנית, באתר השני מוצג מאמר בודד, המבהיר שהנתונים הקיימים לגבי כורכום מוגבלים, ואין שום מידע על סגולותיו כמונע מחלות כלשהן. שלישית, מאחר שהוא "מאוד נחקר", לדברייך, ועד כה לא נמצאו שום הוכחות לסגולותיו למנוע מחלות כלשהן, האם זה לא אומר שכל היתרונות ה"מיוחסים" לו הנם, לצערנו, בבחינת "הכל דיבורים"? רותי

מנהל פורום תוספי תזונה