ברזל

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

05/08/2012 | 18:11 | מאת: בת אל

שלום אני בת 36 במשקל 48 עם מעי רגיז וילדתי לפני שנה. הייתי מוגדרת על גבול האנמיה על פי כול המדדים ובבדיקה אצל מדקר.שנים נטלתי 30 מ"ג של ברזל והקפדתי לאכול בשר. לפני חצי שנה מדד ההומוגלובין היה 14,ברזל 68 ופרטין 17 כיום ההומגלובין 13.8 ,פרטין 11 וברזל 111. האם אתה ממליץ ליטול ברזל (30 מ"ג) על מנת להעלות את הפרטין? אציין כי אני מעונינת להפוך לצמחונית מטעמים אידאולוגים ואני מרגישה עייפה למרות הרצון העז לעסוק בספורט . אשמח לקבל את תשובתך

05/08/2012 | 22:32 | מאת: אדווה היימן

ברזל בעודף יכול להזיק ולכן אין לקחת ברזל שלא לצורך. מומלץ לעשות הערכת תזונתית של התפריט ובמקרה שחסר ברזל בתפריט להוסיף את החסר. אדוה הימן, דיאטנית בכירה מנכ"לית לשעבר של עמותת התזונאים והדיאטנים בישראל

מנהל פורום תוספי תזונה