צמח השובע

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

31/07/2012 | 03:35 | מאת: kerchoo

אני ממש מצטערת אם השאלה הזו כבר הופיעה פה, "צמח השובע". נשמע TOO GOOD TO BE TRUE . האומנם ? תודה

02/08/2012 | 10:30 | מאת: אדוה הימן

"צמח השובע" מכיל כמות גבוהה של סיבים מסיסים הנקראים גלוקומנן (glucomannan)סיב זב בעל יכולת ספיגת נוזלים מאד גבוהה וסיבים "נפוחים" גורמים אמנם לתחושת שובע. באופן כללי, סיבים מסיסים עוזרים גם להורדת רמות כולסטרול וסוכר בדם. רשות המזון והתרופות של ארה"ב ( FDA ) לא מסכימה שישימו הצהרות בריאותיות על מוצרים המכילים גלוקמנן מאחר ואין מספיק מחקרים ספציפיים עם סיב זה המעידים שאמנם ביכולתו להוריד רמות כולסטרול וסוכר בדם. בקנדה ההצהרה הבריאותית היחידה שמרשים לשים היא שאמנם גורם לשובע. חשוב מאד מאד לזכור שעם סיבים כאלו צריך לשתות הרבה מאד נוזלים כדי שלא ייגרם נזק של סתימה באחד מחלקי מערכת העיכול.

מנהל פורום תוספי תזונה