התאמת תוסף תזונה למחלה כרונית

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

19/07/2012 | 18:09 | מאת: י

לאחר טיפול של חצי שנה בכדורים לטיפול בפטרת הציפורניים - טרבינפין , פרץ אצלי פסוריאזיס בקרקפת ובמרפקים . לא ברור לי אם יש קשר ישיר , אך מעוניין בנטילת תוסף טבעי / צמחי לבעיות הללו . האם מומלץ תוסף לניקוי הכבד , ואם כן איזה ?( סובל מכבד שומני ).האם מומלץ אומגה 3 צמחית ? תודה מראש.

22/07/2012 | 15:26 | מאת: אדווה היימן

לא ידוע לי על תוסף שהוכח מדעית שעוזר לפסוריאזים מכול סוג שהוא. לגבי הכבד השומני - מאחר ובדרך כלל מלווה ברמות גבוהות של טריגליצרידים מומלץ לקחת אומגה 3 - 2 גרם ליום. השיקול האם לקחת אומגה 3 מדגים או צמחי תלוי ברמת השומנים בדם ( טריגליצרידים ) עד 400-500 מומלץ ממקור דגים כי הוא נספג טוב יותר ויעיל יותר, מעל 500 ההנחייה היא לצרוך כמה שפחות שומנים ולכן מומלץ ממקור צמחי שאיננו שומני.

22/07/2012 | 17:06 | מאת: י

האם מומלץ במקרה זה ניקוי כבד ע"י תוסף "DETO" של סולגאר או אחר ? והאם כדאי ליטול תוסף למניעת / טיפול בקנדידה (למרות שטרם בדקתי את קיומה )- האם אין בכך שום נזק לגוף , וייתכן שזה מקור הבעיה ? בתודה מראש.

מנהל פורום תוספי תזונה