אסטר C

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

16/07/2012 | 09:21 | מאת: איתן

שלום רב אני רוצה בבקשה לשאול על ויטמין C שלוקחים כתוסף תזונה האם כל ויטמין C שכתוב שהוא לא חומצי הוא בהכרח אסטר C? אסטר C זה בעצם שם אחר לויטמין C לא חומצי? משום שאני רואה בשוק תוספי תזונה שכתוב שהם ויטמין C לא חומצי, אך לא כתוב עליהם שהם אסטר C (לכן חשבתי שאולי מדובר בשני מוצרים דומים, אך עם קצת שוני ביניהם...?) האם זה בעצם אותו דבר, ורק מדובר בשני שמות שונים לאותו המוצר בדיוק?

17/07/2012 | 17:34 | מאת: אדווה היימן

ויטמין C הינו חומצה אסקורבית - כשמו כן הוא, חומצי. כאשר יוצרים תרכובת של ויטמין C עם חמר נוסף נוצר אסטר שאינו חומצי. החמר הנוסף הזה יכול להיות חמרים שונים ולכן הרכב האסטרים לא בהכרח זהה. כאשר כתוב ויטמין C לא חומצי יש להניח שמדובר בצורה אסטרית כלשהי.

מנהל פורום תוספי תזונה