צריכת גיינר-אבקה לעלייה במסה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

12/07/2012 | 23:44 | מאת: שי

שלום אני בן 14,משקל 55 והתחלתי להתאמן בחדר כושר באימוני כוח רציניים על מנת לעלות במסת השריר שלי, נבנה לי תפריט על מנת לעלות במשקל(מסת שריר+שומן) אך לא הצלחתי לעמוד בו, לכן אני מעוניין לדעת אם כדאי לי לקחת גיינר. חשוב לי לציין שבמנה המסוימת של הגיינר שאני מעוניין לקחת יש 52 גרם חלבון ואני צריך השלמה לבערך 110 גרם כך שבנוסף לגיינר אני אקח עוד 58 גרם חלבון.(הגיינר מאושר על ידי ה FDA- מנהל המזון והתרופות האמריקאי ומשרד הבריאות הישראלי,מיוצר במפעל בעל תקן GMP ובפיקוח מלא של ה FDA האמריקאי) בנוסף ברצוני לשאול האם תוכל להווצר לי פגיעה בכליות, מכיוון שקראתי שלפי מחקרים צריכה של עד 2.5 גרם למתאמנים היא בטוחה ואף מומלצת ובדר"כ הדיאטניים אומרים שזה פוגע בכליות אך לפי מה שקראתי ולמדתי רק צריכה של 4 גרם לק"ג של הגוף למשך הרבה זמן תגרום לפגיעה, תקנו אותי אם אני טועה. תודה רבה, שי

14/07/2012 | 21:32 | מאת: אדווה היימן

ממליצה לך להיוועץ עם איש מקצוע כאשר לפניו כל הנתונים הבריאותיים שלך. לכמויות מאד גדולות של חלבון יכולות להיות השלכות שליליות לאורך זמן ויש צורך בגישה מאד זהירה ובעיקר בהמלצות הלוקחות בחשבון את כל מצבך הבריאותי. ( בדיקות דם, בעיות בריאות אם יש, רופות אם לוקח ) כמו בכל תפריט תזונתי ולקיחת תוספים - חייבים התאמה אישית שרק איש מקצוע יכול לעשות. גם במקרה שלך יש לקחת בחשבון גם את מה שאתה אוכל לפני שממליצים על כמות התוסף. אדוה הימן דיאטנית קלינית בכירה מנהלת פעילות Prana Essentials בישראל – תוספי תזונה בהתאמה אישית. לשעבר מנכ"לית עמותת עתיד – עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל.

15/07/2012 | 00:00 | מאת: שי

תודה על התשובה, אין לי שם בעיות בריאות, הכל תקין ואני לא לוקח תרופות, אך מדוע דווקא איש מקצוע חייב לעשות ל את ההתאמה? אני יכול לחשב את ה-RMR(קלוריות שהגוף שורף ביממה כולל פעולות בסיסיות)ע"י מחשבון BMR באינטרנט והכפלה ב-1.2. שזה יוצא לי בערך 1800 ואני אצטרך לאכול בערך 2300,אני אקח מנה אחת ביום מהגיינר הספציפי הזה ובה יש 1280 קלוריות כך שבעזרת מחשבוני קלוריות באינטרנט או בעזרת התוויות שעל המזון אני יוכל ליצור לי השלמה של בערך 1020 קלוריות בנוסף לגיינר שהם יורכבו מבערך 58 גרם חלבון, 47 גרם שומן ובערך 91 גרם פחמימות(שאלה הערכים שאני צריך בנוסף לערכי הגיינר, בסה"כ(2 גרם חלבון לק"ג משקל,1 גרם שומן לק"ג משקל,וכל השאר פחמימות)110 גרם חלבון,55 גרם שומן ו340 גרם פחמימות ביום. אז מדוע איש מקצוע חייב לבנות לי את התפריט. אני שואל זאת מכיוון שכל הדיאטניות לא ממליצות על גיינר ואומרות שזה פוגע בכליות ולא יבנו לי תפריט,מכיוון שהם חושבות שאני "ילד קטן שלא יודע כמה חלבון הוא אוכל ביום". מצפה לתשובה. תודה רבה, שי

מנהל פורום תוספי תזונה