משך זמן לנטילה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

11/12/2011 | 12:23 | מאת: דביר

בן 55 שמנמן ס"מ 172 , 105 ק"גהחליט ליטול מידי יום: מסוג B12-1000 משלב בטבליה עם פוליד אוקסיד 400 קואנזים Q10 50 מ"ג ויטמין D3 טיפות 400 יב"ל מגנזיום ציטראט סוגלגר 60 טבליות אם יקח כל יום -מתי כדאי להפסיק ולכמה זמן? מה קצב הגידול בנטילה ומה קצב ירידה באי נטילה, אם לא סימטרי בלי לעשות בדיקות דם הבנתי שבויטמין D3 ממילא אין בדיקות דם אמינות למשל.. תודה חסכו בבקשה את המאמץ לשכנע אולי שלא נוטלים "סתם"...

15/12/2011 | 12:01 | מאת: זוהר סער

דביר שלום רב, האם ביצעת בדיקות דם לראות אם חסר לך B12, ברזל? חשוב לדעת משום שאם לא חסר B12 אין צורך לקחת השלמה על בסיס יומי. לגבי ויטמין D: מרבית האוכלוסיה סובלת ממחסור של ויטמין D ולכן איני רואה מניעה לקחת 400 יחב"ל ואף יותר על בסיס קבוע. לרוב אני ממליצה על 800 יחב"ל ומעלה. לגבי קו אנזים 10, אתה יכול להמשיך לקחת כמוסה אחת ביום באופן קבוע. אין צורך של ממש בהפסקה. ניתן להעלות את המינון גם ל-2 ביום. לגבי המגנזיום ציטראט, ניתן ליטול טבלית אחת ביום של 200 מ"ג. אין מניעה ליטול על בסיס קבוע אם יש צורך בכך. כמובן שאני ממליצה מעבר לנטילת התוספים להקפיד על אורח חיים בריא. שכולל הקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופנית. האם אתה נוהג כך? אשמח לדעת האם ישנן חריגות בבדיקות הדם מבחינת כולסטרול, סוכר ועוד? האם אתה מטופל בתרופות כלשהן? בריאות שלמה, עדי ישראל סולגאר-סופהרב לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי).

18/12/2011 | 08:38 | מאת: דביר

וכי אין בדיקות אמינות לבדיקת עודף הויטמינים שעלול להיווצר מנטילה קבועה? מה המחסור הממוצע אצל בני 55 למשל, עירוני, רגיל תודה

מנהל פורום תוספי תזונה