ערוץ 10

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

27/10/2011 | 04:07 | מאת: יוסי

היום בערוץ 10 דיברו.על מחקרים חדשים .שווטמנים לא בריא ומביא לתמותה מהירה יותר.מה הסיפור הזה

27/10/2011 | 16:45 | מאת: זוהר סער

יוסי שלום, לא צריך להתרגש. יש לבדוק כיצד עשוי המחקר (כפי שכרגע עשיתי) בשביל להבין כמה אי דיוקים יש בו וכמה הטעייה יש כאן לציבור. בשורה התחתונה אנא ראה התייחסותי כאן למטה: 1.המחקר הינו אסוציאטיבי (סקירה) ולא מחקר קליני מבוקר אשר בדק קשר בין גורם לתוצאה. בקהילה הקלינית רק מחקר קליני מבוקר נשמע אמין!. 2.הסקירה נערכה במטרה תחילה למצוא תמותה – המחקר אינו נטול אינטרסים והוא מאוד מגמתי. 3.המחקר נעשה על נשים מבוגרות בגילאי 60+ וללא התייחסות למחלות אחרות מהן סובלות ולנטילת תרופות שונות (למשל הורמוני HRT). 4.אמצעי הסקירה היה שאלונים אישיים- מחקר תצפיתי שאינו מראה בהכרח תוצאות וערכים בשטח. 5.הסקירה הזו יצאה מבלבלת וסותרת: לדוגמא נמצא ששימוש בסידן דווקא מפחית תמותה, וויטמין C ו- E גם הם נמצאו מפחיתים תמותה. 6.מחקר אמור להיות עם קבוצות התייחסות זהות וזה לא המקרה כאן. 7.לא נבדק קשר למחלות קליניות אחרות מהן סבלו נשים אלו תוך כדי המחקר. 8.לא נתנו סטטוס תזונתי של הנחקרות שיכול להשפיע על בריאותן. לסיכום, על כל מחקר אחד יש 10 מחקרים שאומרים משהו שונה, תלוי מה מחפשים ומה רוצים למצוא. חברת סולגאר-סופהרב עובדת על פי סטנדרטים בינלאומיים, תקנים בינלאומיים ותווי תקן לייצור ברמה תרופתית. קו המוצרים שלנו ייחודי באיכות שלו והוא משלב שלבים רבים בחשיבה-תכנון-מחקר-פיתוח-ייצור-ושיווק. אנחנו בודקים מחקרים ומרעננים ידע כל הזמן ובטוחים לחלוטין בנחיצות ובתרומה של מוצרי הוויטמינים והמינרלים שלנו לבריאות הציבור. לכן אני מציעה לקחת כל דבר בעירבון מוגבל, התקשורת אוהבת סנסציות, לצערי זה לא בהכרח תורם לבריאות ולהבנת הדברים לאשורם :-) בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה