טחינה גולמית מלאה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

21/09/2011 | 13:48 | מאת: אורלי

שלום לאחרונה גונבה לאזני שמועה שטחינה גולמית, משומשום מלא המכונה "חמאת שומשום" לא נספג ולא נעכל טוב , וזה מהמחקרים האחרונים, עד כמה השמועה הזו נכונה? בכבוד, אורלי

22/09/2011 | 10:29 | מאת: זוהר סער

שלום רב, אינני מכירה מחקרים או שמועות בנושא זה. גם אם יש בכך מן האמת אני מאמינה כי הדבר נובע מהפער הגדול שיש בתכולה של וויטמינים ובעיקר מינרלים הקיימים בשומשום מלא לעומת שומשום לבן. תוכלי לראות ניתוח טיפוסי של 100 גרם שומשום מלא בלינק הבא. גם אם נספג רק חלק מהמינון הוא עדיין פוטנציאלית גדול יותר מהספיגה האפשרית משומשום לבן על רקע זמינות הרכיבים. קחי בחשבון שכאשר קיימת בעיית ספיגה בגוף על רקע של כשל, הבעיה קיימת עבור כל המקורות הקיימים ולא רק עבור אחד מהם. http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3070/2 המלצתי ובגדול הינה לצרוך שומשום מלא ולא לבן ולתת לגוף לקחת כפי יכולתו. ממילא זו הברירה המיטבית. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה ושנה טובה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה