בהמשך לפטריה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

13/09/2011 | 10:58 | מאת: ענת

היי... כרגע ראיתי את התגובה שלך וכנראה בילבלתי אותך כשאמרתי שגירד לי אחרי הכמוסה. התכוונתי לזה שבערך 5 פעמים הכנסתי את הביו פימייל לנרתיק והכל היה בסדר. בפעם האחרונה שהכנסתי את הכמוסה התעוררתי באמצע הלילה מגירוד מאוד חזק שלא יכלתי להירדם והייתי חייבת להתקלח שהמקום יירגע קצת. יכול להיות שזה לא נבע מהכמוסה, יכול להיות שזה מגורם אחר שלא ידוע לי. בכל זאת אני עדיין ממשיכה לקחת את הויטמינים בבליעה. ועכשיו לענייני...חזרתי מרופאת נשים כרגע וכרגיל לא ממש עם תוצאות (בינתיים). היא מאוד נחמדה והסברתי לה כל מה שקורה לי היא בדקה אותי שוב (כולל אולטרסאונד נרתיקי) ואמרה שהיא לא רואה שום דבר חריג! אפילו ההפרשות שלי לא מצביעות על פטרייה. וכמו שאמרתי גם לך יש לי הפרשות לבנות קצת אבל לא חשבתי שזה משהו ממש חריג ולא בכמויות. היא אמרה שצריך לבדוק את הדברים לעומק ולקחה לי דגימה של הפרשה בתור בקבוקון כזה. (זזה בדיקת PAP?) בנוסף היא הביאה לי הפנייה לתרבית שתן (אומנם היא לא עשתה לי בדיקת שתן רגילה). בהפנייה כתוב URINE DIPSLIDE CULT. היא אמרה שאני יכולה לשלוח את השתן דרך קופת חולים שלי. ובנוסף היא לא רצתה סתם לדחוף לי תרופות בלי אבחנה והביאה לי משפחה בשם DERMACOMBIN. ל5 ימים למרוח פעמיים ביום. הרופאה טוענת שהיא רואה גירוי רק בפתח של הנרתיק. את האמת הרופא הקודם הביא לי "טבעקוטן" ולא השתמשתי בו כי אמרו לי שאסור להשתמש בכל המשחות האלה כי זה סטרואידים. ואני מאוד מפחדת להשתמש גם במשפחה החדשה שזה לא יזיק לי. הרופאה אמרה שזה לא אמור להזיק כלל! יכול להיות שהרופאים מאמינים רק ברפואה קונבציונלית והיא טענה שקצת סטרואידים זה טוב. הבדיקה של דוגמית ההפרשה תגיע בערך בעוד שבוע ורק אם יהיה משהו חריג הרופאה תתקשר אלי. היא אמרה לי לקבוע אצלה תור לעוד חודש אלא אם כן אני ירגיש ממש לא טוב. בנוסף אמרתי לה שלא קיימתי יחסי מין בתקופה הזו. עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות. אני מפחדת להשתמש במשחה הזו וגם אני חוששת מהבדיקות. מצד שני צריך לבוא לביקור אצלה בעוד חודש, ואני חוששת שכל החודש הזה אני ימשיך לסבול! אני חייבת לציין ששאלתי אותה אם פטריות או זיהומים למיניהם נובעים גם מנטילת גלולות היא אמרה שלא. (יכול להיות פשוט הרופאים לא מאמינים בזה ומכחישים את העבודה הזו). בנוסף יש לי שאלה. היא אמרה לי יחד עם ההפנייה לקחת את השתן לקופת חולים שליד הבית שלי. ושכחתי לשאול אותה אם זה תרבית שתן רגילה שצריך לעשות אותה בבוקר אחרי מקלחת כמו שתמיד אומרים רופאי משפחה או שתרבית שתן דרך רופאת נשים מתבצעת בצורה שונה? אשמח אם תביעי את דעתך על הביקור שלי אצל הגניקולוגית. תודה

14/09/2011 | 11:18 | מאת: זוהר סער

ענת שלום, ממה שאת מספרת הרופאה שלך נתנה/עשתה לך את הבדיקות הנחוצות: תרבית שתן + דגימת PAP. עליך לחכות לממצאי הבדיקה. לגבי בדיקת השתן מומלץ מאחר וזו תרבית לתת שתן ראשון על הבוקר ואחרי שטיפה מקומית (מקלחת+סבון מספיקה). לגבי המשחה שקיבלת היא אכן מכילה מינון סטרואידים + אנטיביוטיקה + מרכיב אנטי פטרייתי. אני חושבת שבמצבים מסוימים ניתן בהחלט ורצוי להסתייע גם בתכשירים קונבנציונאליים. המשחה בהחלט מכסה את מגוון האפשרויות לגירוי המקומי שיש לך בנרתיק (מקור חיידקי-פטרייתי-אלרגי דלקתי). אני סבורה שבשלב הזה כדאי שתפעלי במשולב על פי ההמלצות של הרופאה שלך. את יכולה כמובן במקביל להמשיך ולקחת את הטיפול המשלים עליו המלצתי לפני כן. ביו פימייל לא בהחדרה נרתיקית בגלל שעליך לתת מקום לריפוי על ידי המשחה. בברכת בריאות שלמה שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה