אומגה 3 בהריון (אך לא כמוסות ייעודיות להריון)

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

07/09/2011 | 17:18 | מאת: רוניה

שלום אני בהריון, חודש רביעי.עד עכשיו לקחת "אומגה 3 - 9 חודשים" ולאחרונה התחלתי ליטול אומגה 3 של אלספה, אך לא את הקודמת, זו המיוחדת לנשים בהריון, כי הם שמים שם גם חומצה פולית שאני מקבלת כבר מתוסף הפרנטל ואני מרגישה שזה מיותר. ולכן אני לוקחת אומגה 3 - epa - 180 ו-dha-120. אני מבינה שה-dha הוא החשוב ולכן אני לוקחת 2 כמוסות ביחד ביום. האם זה בסדר להריון? האם זה לא יותר מדי epa בשביל הריון? אשמח מאוד לתשובתכם, תודה.

08/09/2011 | 10:51 | מאת: עינת

זה בסדר ועדיף מכלום, אבל כדאי לחזור ל9 חודשים כי יחס חומצות השומן שבו נוטה לטובת ה-DHA, כמו שנחוץ לעובר באופן טבעי בגוף - ככה הסביר לי הרופא. בנוגע לחומצה פולית אין מה לחשוש כי עודף יוצא בשתן.

08/09/2011 | 10:56 | מאת: רוניה

12/09/2011 | 10:30 | מאת: זוהר סער

רוניה שלום, באומגה 3 מן החי (דגים) קיימות באופן טבעי 2 נגזרות החיוניות לבריאות האם והעובר (EPA ו- DHA). אמנם בהרבה מהמקרים מדגישים את נחיצות ה- DHA להתפתחות המוח של העובר אך העובדה היא כי 2 הנגזרות חיוניות לאם ולעובר באותה מידה. לפיכך אני ממליצה לך לקחת אומגה 3 שבה היחס 180/120 (כך זה מגיע מן הטבע) ולא לבחור באומגות בהן בוצעה התערבות כלשהי. המינון הרצוי בהיריון הינו 2-3 כמוסות ליום של אומגה 3 רגילה או כמוסה אחת מרוכזת במידה ואת מעדיפה. בברכת היריון מוצלח ולידה קלה לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

12/09/2011 | 10:47 | מאת: רוניה

מנהל פורום תוספי תזונה